HJERTESAK: Prinsesse Märtha sammen med Norges mestvinnende paralympicsdeltager, Ragnhild Myklebust. Bildet er tatt under Ridderrennets 50-årsjubileum i fjor.

 Foto: Erlend Haugen
HJERTESAK: Prinsesse Märtha sammen med Norges mestvinnende paralympicsdeltager, Ragnhild Myklebust. Bildet er tatt under Ridderrennets 50-årsjubileum i fjor. Foto: Erlend HaugenVis mer

Märtha avlyser Sotsji-reise

- Etter råd fra Regjeringen er det i dag besluttet at Prinsesse Märtha Louise ikke vil representere Norge.

SEOGHØR.NO: Etter de voldsomme urolighetene i på Krim-halvøya har Buckingham Palace nå annonsert at prins Andrew ikke drar for å heie på britiske deltagere under Paralympics i Sotsji likevel, etter råd fra myndighetene.

Britene er trolig redd både kidnappingsfare og at prinsen skal kunne bli et mål for terrorister som ønsker oppmerksomhet. Under OL i Sotsji var sikkerheten på topp.

I dag, tirsdag, kom også beskjeden om at kronprinsesse Victoria dropper å reise til Paralymics. Tirsdag ettermiddag ble det også klart at Märtha blir hjemme.

«Etter råd fra Regjeringen er det i dag besluttet at Prinsesse Märtha Louise ikke vil representere Norge under Paralympics i Sotsji,» står det på Slottets hjemmesider.

Det har lenge vært klart at prinsesse Märtha skal representere i Paralympics.

Den norske prinsessen har i alle år brent for utviklingshemmede, og hun har også vært på plass i flere paralympics for å heie på norske utøvere. Hun er også Ridderrennets høye beskytter, og har gjennom sitt arbeid vært med på å både støtte og synliggjøre funksjonshemmede og idrett.

Tidligere tirsdag sto det på Slottets offisielle kalender fortsatt oppført at prinsesse Märtha reiser fra Norge.

«10.03.2014 - 14.03.2014 Paralympiske leker. Prinsesse Märtha Louise er til stede ved de paralympiske vinterleker i Sotsji fra 10. til 14. mars» sto det å lese på nettsiden.

Tirsdag ettermiddag er dette imidlertid fjernet fra programmet hennes, som nå er tomt.

- Prinsessen reiser ikke, sier Marianne Hagen i en tekstmelding til Seoghør.no.

BLIR HJEMME: På grunn av urolighetene på Krim-halvøya har Victoria avlyst turen. Foto: Stella Pictures
BLIR HJEMME: På grunn av urolighetene på Krim-halvøya har Victoria avlyst turen. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Kronprinsessen kommer ikke å dra på grunn av utviklingen, sa Ulrika Näsholm ved svenske hoffets pressavdeling til Expressen etter at det ble kjent at Victoria tidligere på dagen uteble.

Kongefamilen var godt representert under OL tidligere i år, kronprins Haakon, dronning Sonja og kong Harald fikk alle med seg at Norge tok edle medaljer i Russland. Kongen feiret også bursdagen sin under vinterlekene i Russland.

I tillegg var en rekke kongelige fra hele Europa på plass for å heie på sine utøvere.

Det er også mulig flere trekker seg fra å reise til Paralympics. Den norske helseministeren Bent Høie og ektemannen Dag Terje Solvang vurderer situasjonen, opplyser UD til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

RIDDERRENNET: Cato Zahl Pedersen og prinsesse Märtha, som er Ridderrennets høye beskytter. Cato har vunnet hele 14 paralypiske medaljer. Foto: Erlend Haugen
RIDDERRENNET: Cato Zahl Pedersen og prinsesse Märtha, som er Ridderrennets høye beskytter. Cato har vunnet hele 14 paralypiske medaljer. Foto: Erlend Haugen Vis mer

LES OGSÅ: De første bildene etter fødselen