Prins Harry:

Mottok ikke dødsbudskapet fra familien

Flere skal ha slitt med å få tak i prins Harry.

I SORG: I april døde prins Harrys bestefar, prins Philip. Her er de avbildet sammen sommeren 2014. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/NTB
I SORG: I april døde prins Harrys bestefar, prins Philip. Her er de avbildet sammen sommeren 2014. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis/NTB Vis mer
Publisert

Det er snart gått to måneder siden Storbritannia og resten av verden mottok den triste nyheten om at dronning Elizabeths (95) ektemann, prins Philip, var gått bort.

Hertugen av Edinburgh ble 99 år gammel, og hans bortgang har naturligvis preget det britiske folket, men ikke minst også hans nærmeste familie.

Politiet rykket ut

Mens man vanligvis står sammen i sorgen, befant Philips ene barnebarn seg i USA. Prins Harry (36) er nemlig bosatt i Los Angeles sammen med hertuginne Meghan (39) og deres sønn Archie (2), men førstnevnte reiste raskt hjem til Storbritannia for å ta et siste farvel med bestefaren.

Selv om man sjelden får vite hvordan kommunikasjonen fungerer innad i kongehusene, kan The Telegraph nå avsløre at Harry mottok det triste budskapet av helt andre personer enn sin egen familie.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

Politiet i Santa Barbra måtte nemlig dra hjem til den britiske prinsen klokka tre på natta amerikansk tid, etter at flere andre personer ikke hadde fått tak i ham. Hvem disse andre personene er, vites ikke.

En talsperson for politiet har bekreftet overfor avisa at dette ble gjort slik at Harry fikk vite om bestefarens bortgang før det ble offentliggjort.

- En mann med ære

Etter Philips bortgang har Harry delt flere minneord om prinsen, som var gift med dronning Elizabeth i over sju tiår.

«Min bestefar var en mann med ære og godt humør. Han hadde skarp humor og kunne få hele oppmerksomheten i ethvert rom på grunn av sin sjarm - også fordi man aldri kunne vite hva hans neste ord skulle bli», het det i minneordene fra prins Harry.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

«Men for meg, som mange av dere som har mistet sine besteforeldre eller andre man har kjær, i smerten vi har opplevd det siste året, var han min bestefar. En grillmester, frekk helt til slutten», het det videre.

Uteble, men sendte hyllest

Også gravide Meghan, som ikke var til stede etter råd fra legen om å holde seg hjemme, har hyllet prins Philip. Det gjorde hun sammen med ektemannen i forbindelse med begravelsen.

Ifølge Page Six sendte hertugparet av Sussex en helt spesiell krans til prins Philip, med et håndskrevet kort. Blomsterkransen ble laget av Willow Crossley, samme person som pyntet til kveldsarrangementet på Frogmore Gardens i Windsor da Harry og Meghan giftet seg i 2018.

Crossley sto også for blomstene under Archie, parets sønn, sin dåp året etter.

SLOTTET: En kvinne kledde av seg på overkroppen og løp naken utenfor Windsor Castle underveis i prins Philips begravelse. Vis mer

Enkelte av blomstene hertugparet ga prinsens på sin siste reise, hadde også en helt spesiell betydning. I kransen kunne man se den nasjonale blomsten i Hellas, mykakantus, for å representere prins Philips arv.

Også blomster som eryngium, klokkeslekten, rosmarin og lavendel ble brukt. Disse for å vise blant annet takknemlighet, evig kjærlighet, minne og hengivenhet.

Det håndskrevne kortet ble ifølge floristen håndskrevet av Meghan selv.

LES OGSÅ: - Prins Charles vil aldri tilgi Harry

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer