Møtte kongefamilien med en av sine tre koner

To koner og 20 barn ble værende hjemme da president Jacob Zumba møtte den norske kongefamilien.

PÅ STATSBESØK: Onsdag kom Sør-Afrikas president Jacob Zuma til Norge sammen med sin tredje kone Tobeka Madiba. Her er de inne på slottet sammen med kong Harald og dronning Sonja.  Foto: Reuters
PÅ STATSBESØK: Onsdag kom Sør-Afrikas president Jacob Zuma til Norge sammen med sin tredje kone Tobeka Madiba. Her er de inne på slottet sammen med kong Harald og dronning Sonja. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se video nederst i saken.


SEHER.NO: Onsdag ankom Sør-Afrikas president Jacob Zuma (69) Norge sammen med sin tredje kone Tobeka Madiba (38). Norske og afrikanske flagg vaiet i vinden og gardister sto oppstilt på hver sin side av veien fra Karl Johan og opp til slottet.

Halv elleve onsdag kjørte politikortesjen opp på slottsplassen, fulgt av Zumas limousin. Her ble han og kona mottatt av kong Harald og dronning Sonja, samt kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Med til Norge hadde presidenten tatt med sin nyeste kone Tobeka Madiba, som han giftet seg med i fjor. Flerkoneri er tillatt i zulukulturen Zuma tilhører, og presidenten har tre koner og 20 barn. Før statsbesøket var det usikkert hvilken av konene han ville ta med seg.


Zumas andre koner Sizakele Zuma og Nompumelelo Ntuli-Zuma ble ikke med til Norge. Ifølge kongehusets offisielle kalender, vil kongen og dronningen sammen med presidenten og hans kone, delta på kransnedleggelse ved nasjonalmonumentet på Akershus festning senere i dag. Deretter drar følget til Oslo Domkirke for blomsternedleggelse på kirketrappen.  Dagen avsluttes med gallamiddag på slottet.

Torsdag skal de etter planen besøke Ullevål universitetssykehus og Holmenkollanlegget. Presidentparet blir værende i landet til i morgen.

Les mer om statsbesøket i fredagens utgave av Se og Hør.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kronprinsparet feirer bryllupsdagen
[obj:media:9932]
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer