Prinsesse Märtha Louise:

Mottar støtte: - Vi er stolte

Ikke alle vurderer å avslutte samarbeidet med prinsessen.

STØTTES: Prinsesse Märtha Louise får fortsette som beskytter for flere av landets forbund. Her under åpningen av Hundeskolen Veivisere i regi av Norges Blindeforbund. Foto: Lise Åserud / NTB
STØTTES: Prinsesse Märtha Louise får fortsette som beskytter for flere av landets forbund. Her under åpningen av Hundeskolen Veivisere i regi av Norges Blindeforbund. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at Epilepsiforbundet har avsluttet samarbeidet med prinsesse Märtha Louise. Det meldte NRK. Avslutningen av samarbeidet fant sted i 2020, og skal blant annet ha skjedd som følge av massiv kritikk mot Durek Verrett.

Tirsdag kveld meldte også Norsk Revmatikerforbund at de vurderer å gjøre det samme.

Det er likevel ikke alle som vurderer det på samme måte.

Fortsetter

Generalsekretær i Norges Døveforbund, Signert Petter Noddeland, forklarer overfor Dagbladet at de er stolte over samarbeidet.

- Märtha Louise har vært høyeste beskytter av Norges Døveforbund i cirka 20 år og vi er stolte over hennes rolle i forbundet. Nylig vedtok landsmøtet å fortsette med beskyttelsen, så vi har ikke tenkt å droppe beskyttelsen. Vi har ikke opplevd uro tilknyttet Durek Verrett.

TAUS: Prinsesse Märtha Louise nektet å svare på spørsmål om forloveden Durek Verrett onsdag. Vis mer

David Støre, daglig leder i VIVIL idrettslag, er minst like fornøyd med prinsessens jobb.

- Vi har hatt en lang historie med Märtha Louise, helt siden sent på 80-tallet eller tidlig på 90-tallet. Hun har vært kjempeflink i jobben med oss. Vi har hatt en runde på det i styret i dag og er enige om at vi er fornøyde med jobben hun har gjort for oss og menneskene vi lager tilbud til. Vi kan ikke se en relevans eller sammenheng mellom hennes valg av livsledsager og hva det betyr for jobben hennes.

Generalsekretær i Ridderrennet, Anne-Kristin Wadahl, melder at heller ikke de kommer til å droppe Märtha som beskytter.

- Nei, vi vurderer ikke det. Vi er veldig stolte av det langvarige samarbeidet med kongehuset helt tilbake til 1964. Vi er veldig glade for positivismen og engasjementet Märtha Louise har vist bidraget hun har gitt til våre møteplasser og læringsarenaer for fysisk aktivitet for målgruppen.

LES OGSÅ: - Stoler på kongen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer