Prins Harry og hertuginne Meghan:

Mottar pris

Hertugparet roses for sitt frivillighetsarbeid.

FÅR PRIS: Prins Harry og hertuginne Meghan mottar veldedighetspris. Foto: Brendan McDermid/ Reuters/ NTB
FÅR PRIS: Prins Harry og hertuginne Meghan mottar veldedighetspris. Foto: Brendan McDermid/ Reuters/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (37) og hertuginne Meghan (41) har skapt flere overskrifter for sitt engasjement for veldedighet.

I 2020 opprettet de stiftelsen «Archewell» - en stiftelse som fokuserer på veldedighet samt arbeid med ulike medieproduksjoner.

Grunnet arbeidet med stiftelsen, entret i fjor hertugparet Time Magazines liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden.

Nå mottar Harry og Meghan en pris for deres veldedige arbeid gjort gjennom stiftelsen. Det skriver Hello!.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Hertugparet vil motta prisen «Partner Organization Award». Prisen får de grunnet støtten de har gitt afghanske flyktninger, samt parets «generøse økonomiske støtte» til organisasjonen Human First Collection.

Prisutdelingen vil skje i New York City, men det er ikke ventet at verken Harry eller Meghan vil være til stede for å ta i mot prisen.

Under prisutdelingen vil det bli servert tradisjonell afghansk mat, samt kulturelle og musikalske innslag.

Ville gjøre noe med mening

Da det ble kjent at hertugparet hadde opprettet Archewell, fortalte de at grunnen var at de ville «gjøre noe med mening, noe som betyr noe».

Navnet på stiftelsen høres kanskje kjent ut. Harry og Meghans førstefødte heter nemlig Archie.

ROMANSE: Vil noen finne tonen på «Skal vi danse 2022»? Vi spurte deltakerne. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

«Før SussexRoyal, kom ideen om «arche», det greske ordet som betyr «kilde til handling». Vi koblet dette konseptet til den veldedige organisasjonen vi håpet å bygge en dag, og det ble inspirasjonen for navnet til sønnen vår. Å gjøre noe av mening. Archewell er et navn som kombinerer et antikt ord for styrke og handling, og en som framkaller de dype ressursene vi må trekke fram», har hertugparet fortalt i en tidligere uttalelse.

SussexRoyal var navnet på Instagram-brukeren som paret brukte til å fremme sine veldedige engasjementer. Denne er ikke lenger i bruk.

LES OGSÅ: Stoler ikke på Harry og Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer