LØNNSØKNING: Etter at det britiske slottet økte fortjenesten sin med 240 millioner, får dronningen en lønnsøkning på over 60 millioner norske kroner. Foto: NTB Scanpix
LØNNSØKNING: Etter at det britiske slottet økte fortjenesten sin med 240 millioner, får dronningen en lønnsøkning på over 60 millioner norske kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dronning Elizabeth:

Mottar lønnsøkning på over 60 millioner kroner

Dronning Elizabeth har god grunn til å smile om dagen.

Publisert

(Seoghør.no): Dronning Elizabeth (91) av Storbritannia kunne i forrige uke glede seg over at ektemannen prins Philip (96) ble utskrevet fra sykehuset.

Nå har monarken fått enda en grunn til å smile.

Ifølge BBC mottar dronning Elizabeth (91) en inntektsvekst på 8 prosent fra offentlige midler - over 60 millioner norske kroner.

Betales av skattebetalere

Sir Alan Reid, dronningens økonom, mener imidlertid at dronningens innsats er vel verdt pengene.

- Tenk på hva dronningen gjør og representerer for dette landet. Jeg tror hun representerer god valuta for pengene, uttalte han til BBC.

Midlene skal blant annet dekke utgifter til lønn til ansatte, offisielle reiser og vedlikehold av eiendommen.

FRANKRIKET: Kong Harald i samtale med dronning Elizabeth under den internasjonale sermonien i Ouistreham i 2014. Foto: Scanpix
FRANKRIKET: Kong Harald i samtale med dronning Elizabeth under den internasjonale sermonien i Ouistreham i 2014. Foto: Scanpix Vis mer

Pensjonerte seg

For knappe to måneder siden ble det kjent at dronningens ektemann, prins Phillip - som feiret sin 96-årsdag den 10 juni - trekker seg fra sine kongelige plikter for godt.

- Det er ikke rart at han ønsker mer ro. Selv om han fremstår som frisk og rask, har han hatt en del helseproblemer de siste årene.

Blant annet var han syk under deler av feiringen av dronning Elizabeths 60 år på tronen, og ved julehøytiden var både han og dronning Elizabeth syke, fortalte kongehusekspert Caroline Vagle til Se og Hør den gangen.

Lagt inn på sykehus

Tidligere denne måneden fikk prinsen nok en gang kjenne på alderen da han ble lagt inn på sykehus.

Prinsen bIe lagt inn på King Edward VII-sykehuset i London i forbindelse med forebyggende behandling av en infeksjon.

GIFT I 70 ÅR: Dronning Elizabeth og prins Philip ga hverandre sitt ja 20. november 1947. Foto: NTB Scanpix
GIFT I 70 ÅR: Dronning Elizabeth og prins Philip ga hverandre sitt ja 20. november 1947. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge en talsmann for slottet skal infeksjonen skyldes en tidligere sykdom.

Gift i 70 år

Det britiske kongeparet har vært gift i snart 70 år. Det var like før 2. verdenskrig brøt ut at 95-åringen traff dronning Elizabeth hvor de noen år etter krigen, i 1947, giftet seg.

Prinsen var allerede medlem av både den danske og greske kongefamilien, og måtte gi avkall på titlene da de giftet seg.

Selv om Philip ikke formelt ble gjort til prins av Storbritannia, bestemte dronningen i 1957 at han likevel bærer tittel som britisk på

LES OGSÅ: Ari Behn forelsket etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer