Mottar akupunktur på Slottet

Kong Harald har i flere år fått privat behandling med nåler.

FÅR AKUPUNKTURBEHANDLING: Ifølge Dagbladet har kong Harald i flere år fått akupunkturbehandling på Slottet i Oslo. Foto: Scanpix
FÅR AKUPUNKTURBEHANDLING: Ifølge Dagbladet har kong Harald i flere år fått akupunkturbehandling på Slottet i Oslo. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Ifølge Dagbladet har både kong Harald og dronning Sonja i flere år mottatt akupunktur-behandling fra Tony Venbakken (67), som driver klinikken Oslo naturmedisinske senter i Homannsbyen, i nærheten av Slottet.

Avisen hevder kong Harald har fått sine behandlinger på Slottet, mens dronning Sonja også har vært til behandling i Venbakkens lokaler.

Venbakken bekrefter til Dagbladet at han har besøkt kongehuset i flere år, men sier han ikke vil kommentere behandlingen ytterligere av hensyn til sin taushetsplikt. Heller ikke Slottet vil kommentere saken.

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsmetode, som hevder den kan behandle smerter og bedre helsen, ved å stimulere forskjellige områder i kroppen med nåler, og har vært brukt i Norge siden 1970-tallet.

Professor Asbjørn Dyrendal ved Institutt for arkelologi og religionsvitenskap på NTNU, som har jobbet mye med alternativ medisin, sier imidlertid til avisen at han er tvilende til effekten av behandlingen.

- Det er veldig tvilsomt om det er noen dokumentert effekt. Derimot er det en betydelig placeboeffekt (innbilt effekt), sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: William og Kate skålte i vann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer