Kronprinsesse Catharina-Amalia:

Møtt av protester etter sjokkbeskjed

Kronprinsessen av Nederland viste seg offentlig etter at hun ble sendt hjem av politiet mandag. Det kongelige oppmøte gikk ikke helt fredelig for seg.

PROTESTER: Kronprinsesse Catharina-Amalia, kong Willem-Alexander og dronning Maxima ble møtt av protester da de vinket fra balkongen på Noordeinde-slottet. Foto: Koen van Weel / ANP / AFP / NTB
PROTESTER: Kronprinsesse Catharina-Amalia, kong Willem-Alexander og dronning Maxima ble møtt av protester da de vinket fra balkongen på Noordeinde-slottet. Foto: Koen van Weel / ANP / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag skal kronprinsesse Catharina-Amalia (18) ha blitt beordret av politiet om å forlate universitetet i Amsterdam og reise hjem. Det meldte den nederlandske storavisen De Telegraaf.

Da kronprinsessen ankom slottet Huis Ten Bosch, måtte hun være under politibeskyttelse. Men hvor lenge det var snakk om, hadde foreløpig ikke blitt kjent for offentligheten.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

Årsaken til at hun ble sendt hjem av politiet grunnet seg i at de var svært bekymret for sikkerheten hennes. De hadde nemlig en mistanke om at den marokkanske mafiagruppen Mocro Mafia, som holder til i Nederland, har hatt som mål å kidnappe kronprinsessen.

Allerede tirsdag var Catharina-Amalia og foreldrene kong Willem-Alexander (55) og dronning Maxima (51) til stede under fyrstedagen, hvor de deltok i åpningen av det nederlandske parlamentet i Haag.

VISTE SEG OFFENTLIG: Her ankom kronprinsesse Catharina-Amalia Det Kongelige Teater, kjent som Koninklijke Schouwburg. Foto: Shutterstock / NTB
VISTE SEG OFFENTLIG: Her ankom kronprinsesse Catharina-Amalia Det Kongelige Teater, kjent som Koninklijke Schouwburg. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Åpningen skal ifølge mediene Royal Central og NL Times ikke ha gått helt fredelig for seg. Blant de oppmøtte var det både kongelige fans, men også protestanter.

På vei til Det Kongelige Teater ble kronprinsessen, som for tida er under politibeskyttelse, samt hennes foreldre møtt av protester. Bønder, som holdt det nederlandske flagget opp ned, buet da hestevognen til kongefamilien ankom.

«Forrædere!», skal flere personer i folkemengden ha ropt til den kongefamilien.

SAMMEN: Kong Willem-Alexander, dronning Maxima og kronprinsesse Catharina-Amalie. Foto: Shutterstock / NTB
SAMMEN: Kong Willem-Alexander, dronning Maxima og kronprinsesse Catharina-Amalie. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Bøndene har protestert mot regjeringens nitrogenplaner i flere måneder, og benyttet derfor muligheten til å bruke stemmen sin under det kongelige besøket. Ifølge Aftenposten mener regjeringen at utslippene av nitrogen og ammoniakk må kuttes med 50 prosent på landsbasis innen 2030.

I områder som ligger nær verneverdige naturområder må utslippene kuttes med mer enn 70 prosent, noe som rammer landets bønder hardt. Flere bønder frykter for levebrødet sitt.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Ifølge Royal Central skal totalt fem demonstrasjoner ha blitt anmeldt til politiet i forkant av fyrstedagen - inkludert en demonstrasjon mot monarkiet.

Kongefamilien skal ha virket uberørt av hendelsen og fortsatte å vinke til folkemengden.

Til tross for protestene holdt kong Willem-Alexander også en åpningstale i parlamentet. Like etter dro kronprinsessen videre sammen med foreldrene i en hestevogn som kjørte mot Noordeinde-slottet.

Selv da kongefamilien ankom slottet ble de møtt med motstand og rop fra flere mennesker som var til stede. Etter at de vinket fra balkongen, gikk de raskt inn igjen.

LES OGSÅ: Anklages for tyveri

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer