Møtet som gjorde inntrykk på Mette-Marit

Mette-Marit ble tatt hjertelig imot da hun besøkte kongressen Rus og Psykisk Helse.

GODT HUMØR: Kronprinsesse Mette-Marit smilte, da hun mandag ankom konferansen Rus og Psykisk Helse.
GODT HUMØR: Kronprinsesse Mette-Marit smilte, da hun mandag ankom konferansen Rus og Psykisk Helse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit ligger ikke på latsiden. Nakkeprolapsen er historie, og kronprinsessen jobber for fullt igjen.

Etter en svært travel forrige uke, startet hun denne uken på åpningen av kongressen Rus og Psykisk Helse 2014 i Oslo kongressenter sammen med ordfører Fabian Stang og helseminister Bent Høie.

En strålende opplagt Mette-Marit kom til kongressen mandag formiddag klokken 10.30, og smilte da hun møtte pressen.

Hun ble hjertelig tatt i mot av Oslos ordfører Fabian Stang, som hun også har selskap av i salen.


Kronprinsessen var elegant kledd  i mørk blå kåpe over en kremhvit kjole. Hun frisket opp antrekket med en iøynefallende grønn veske.

HJERTELIG TONE: Kronprinsesse Mette-Marit ble tatt iimot av Oslos ordfører Fabian Stang.
HJERTELIG TONE: Kronprinsesse Mette-Marit ble tatt iimot av Oslos ordfører Fabian Stang. Vis mer

Kongressen har fokus på dobbeltdiagnoseproblematikken rus og psykisk helse - en tematikk Mette-Marit brenner sterkt for.Psykisk helse har stått setralt i hennes arbeid i en årrekke, og senest i forrige uke delte hun ut prisen for beste forskningsartikkel innen rusmidler og psykisk helse til Pål Surén.

–Rusavhengighet og dårlig psykisk helse reduserer livskvaliteten for enkeltmennesker og deres pårørende, og påfører samfunnet store belastninger.

Forskning og økt kunnskap kan bidra til forebygging av lidelser, til bedre behandling og økt livskvalitet, sa kronprinsessen i sin tale til Surén ifølge NAPHA (nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid).

Engasjert

En svært engasjert Mette-Marit fortalte også om et personlig møte som har gjort sterkt inntrykk på henne, og som har vært med å bidra til hennes brennende engasjement på området de siste ti årene:

ENGASJERT: Kronprinsesse Mette-Marit har i flere år engasjert seg i kampen for å hjelpe mennesker med problemer knyttet til psykisk helse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ENGASJERT: Kronprinsesse Mette-Marit har i flere år engasjert seg i kampen for å hjelpe mennesker med problemer knyttet til psykisk helse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

– For ti år siden traff jeg en ung jente som het Cecilie i forbindelse med tv-aksjonen, og hun gjorde dypt inntrykk på meg.Hun hadde slitt med rusproblemer i mange år. Som ungdom hadde hun vært urolig, og hun falt mer til ro da hun prøvde amfetamin for første gang. Cecilies misbruk tok raskt overhånd, og senere viste det seg at hun hadde AD/HD.

Da fikk hun de medisinene hun egentlig skulle hatt for mange år siden, fortalte hun og fortsatte:
 
–Møtet med Cecilie ga meg innsikt i at de som sliter med både rus og en psykisk lidelse lett kan falle mellom to stoler i behandlingsapparatet. Derfor vil jeg takke Forskningsrådet spesielt for at dere nå har dette som et eget satsingsområde, og for at dere setter søkelys på tematikken gjennom denne konferansen.

Beskytter

Mette-Marit var høy beskytter for TV-aksjonen Hjerterom i 2004, hvor inntektene gikk til Kirkens Bymisjon og Rådet for psykisk helse.

Siden har hun vært sterkt engasjert i temaet. Hun er beskytter for Rådet for psykisk helse og har sittet i styret for Kirkens Bymisjon.
 
I forbindelse med TV-aksjonen i 2004 arrangerte kronprinsparet for første gang gjestebud hjemme på Skaugum - og siden har det vært en tradisjon. Hvert år inviterter Haakon og Mette-Marit gjester fra hele landet, som på ulike måter har utfordringer knyttet til psykisk helse.

LES OGSÅ: - Det gjør stort inntrykk
 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer