Prins Harry og prins William:

- Møtes neppe før begravelsen

Det er ikke sikkert Harry får muligheten til å snakke ut med familien mens han er tilbake i hjemlandet.

BEGRAVES LØRDAG: Prins Philips begravelse på lørdag kan bli første gang prins Harry og William møtes etter det omstridte Oprah-intervjuet i mars, ifølge The Mirror. Her er de med bestefaren i 2015. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB
BEGRAVES LØRDAG: Prins Philips begravelse på lørdag kan bli første gang prins Harry og William møtes etter det omstridte Oprah-intervjuet i mars, ifølge The Mirror. Her er de med bestefaren i 2015. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Forrige helg landet prins Harry (36) på Heathrow flyplass i London med fly fra Los Angeles. Prinsen satte seg trolig på første fly da han fikk høre at bestefaren prins Philip hadde gått bort sist fredag, 99 år gammel.

Dette er første gang prins Harry er tilbake i hjemlandet siden han og kona hertuginne Meghan (39) trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter og flyttet over dammen i fjor vår.

Det er knyttet stor spenning til prins Harrys gjensyn med familien, særlig på grunn av de kraftige bruduljene som hertugparets intervju med Oprah Winfrey førte til.

Muligens kan bestefarens bortgang føre til forsoning i kongefamilien. Det er i hvert fall ingen tvil om at Harry har mye usnakket med sine familiemedlemmer, noe han nå får anledning til å rette opp i når familien igjen samles i sorgen etter dronning Elizabeths (94) ektemann.

Ifølge den britiske tabloidavisen The Mirror ser Harrys trøblete forhold til broren prins William (38) ikke ut til å ha endret seg etter at han landet i Storbritannia.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

- Ikke møtt hverandre

Avisen skriver at brødrene ikke har møttes ansikt til ansikt etter at Harry ankom Storbritannia. Det kan henge sammen med at Harry sitter i karantene etter reisen fra USA.

De skal derimot ha snakket med hverandre på telefon, ifølge The Mirrors opplysninger. Samtidig skal Williams kone, hertuginne Kate (39), ha fungert som en slags fredsmegler mellom brødrene, skriver avisen.

TILBAKE: Det har gått over ett år siden prins Harry sist var i Storbritannia. Her er Harry, William, Meghan og Kate på sitt siste oppdrag sammen, i mars 2020. Foto: Phil Harris / AP / NTB
TILBAKE: Det har gått over ett år siden prins Harry sist var i Storbritannia. Her er Harry, William, Meghan og Kate på sitt siste oppdrag sammen, i mars 2020. Foto: Phil Harris / AP / NTB Vis mer

Hertuginnen skal ifølge The Telegraph være optimistisk med tanke på en løsning mellom ektemannen og prins Harry, til tross for at hun angivelig opplever situasjonen vanskelig og opprørende.

The Mirror hevder også at det neppe er sannsynlig at Harry og William møtes før begravelsen på lørdag, ettersom førstnevnte er nødt til å oppholde seg i isolasjon.

Brødrene skal likevel være enige om å legge stridighetene til side for å støtte dronningen gjennom den vanskelige tiden etter dødsfallet.

- William og Harry har klart å snakke sammen på telefon. De er langt på vei enige om at denne uken bare handler om å støtte dronningen, resten av familien og å markere livet og arven til bestefaren, sier en kilde til avisen.

I intervjuet med Oprah Winfrey mente Harry blant annet at storebroren er «fanget» i kongefamilien, samtidig som han beskrev relasjonen deres med ordet «distanse».

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podkast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

- Flyr rett tilbake

Ifølge Page Six vil det heller ikke bli noe særlig med tid for prins Harry til å snakke ordentlig ut med familien. Prinsen planlegger å fly rett tilbake til USA etter prins Philips begravelse på lørdag.

Årsaken skal være at han ikke ønsker å være borte fra sin gravide kone og sønnen Archie (1) lenger enn nødvendig. Hertugparet venter nemlig en jente til sommeren.

Hertuginne Meghan ble rådet av legen sin til å ikke reise på grunn av graviditeten, til tross for at hun mer enn gjerne skal ha ønsket å delta i prins Philips begravelse.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort, 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Ifølge Daily Mail ble prins Harry observert med sort munnbind da han ankom hjemlandet fra Los Angeles sist helg. 36-åringen ble tatt imot av sikkerhetsfolk da han landet, og nå befinner han seg i isolasjon på Frogmore Cottage, ifølge People.

I henhold til coronarestriksjonene i landet kan prinsen teste seg ut av karantene etter fem dager dersom han tester negativt for corona.

Han ville uansett kunne deltatt i begravelsen lørdag, fordi myndighetene tillater at man forlater karantenen dersom det finnes tungtveiende grunner for det, som for eksempel en begravelse i nær familie.

LES OGSÅ: Avslører datterens navn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer