Møter Utøya-ofre

Møter Utøya-ofre

Tirsdag vil hertuginne Camilla og prins Charles få en gripende og sterk start på sin Skandinavia-turné.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I neste uke starter Storbritannias prins Charles (63) og hans Camilla (64) sin Skandinavia-turné i forbindelse med dronning Elizabeths (85) diamantjubileum. Første stopp på turen er Norge.

Tirsdag ankommer paret Oslo, og noe av det første på programmet er et møte med ungdom som var på Utøya 22. juli. Blant de som skal treffe hertugparet er AUFs leder Eskil Pedersen (28).

- De tok initiativet og ville møte oss. Det synes vi selvsagt er veldig hyggelig. Det er et eksempel på at 22. juli har berørt veldig mange også utenfor Norges grenser som den britiske kongefamilien, sier Eskil Pedersen til Dagbladet. 

Foruten møtet med Utøya-ofrene, skal Charles ifølge med sin kone og det norske kongeparet legge ned krans ved nasjonalmonumentet på Akershus festning. Kvelden avsluttes med middag på Slottet, hvor både kongeparet, kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise (40) og prinsesse Astrid (80) også vil være.

Dagen etter går turen videre til vestlandets hovedstad, Bergen. Her skal dronning Sonja (74) og hertuginne Camilla besøke Granebo/Radiostasjonen barnehage og Edvard Griegs hjem Troldhaugen. Mens kong Harald (75) og prins Charles skal besøke forskningsskipet M/V Brennholm og den britiske fregatten HMS Liverpool.

Alle fire skal dessuten få en omvisning på Bryggen i Bergen, og på konsert med påfølgende mottakelse i Haakonshallen.

Dagen etter har de program i Oslo igjen, før ferden går videre til Sverige. Her skal de blant annet få møte det siste tilskuddet til den royale stamtavlen - lille prinsesse Estelle.

 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer