STJAL SHOWET: De bedårende tvillingene Gabriella og Jacques fikk all oppmerksomheten da prinsesse Charlene og fyrst Albert stilte opp på slottsbalkongen.Foto: Robin Utrecht/ABACARESS.COM, NTB scanpix
STJAL SHOWET: De bedårende tvillingene Gabriella og Jacques fikk all oppmerksomheten da prinsesse Charlene og fyrst Albert stilte opp på slottsbalkongen.Foto: Robin Utrecht/ABACARESS.COM, NTB scanpixVis mer

Monaco-tvillingene stjal showet på nasjonaldagen

Prinsesse Gabriella og prins Jacques koste seg i foreldrenes armer. 

SEOGHØR.NO: I helgen var det duket for glitter, stas og glamour, da fyrstedømmet Monaco feiret nasjonaldagen sin.

Mens vi i Norge feirer grunnloven vår, er det den regjerende prinsen i Monaco som velger hvilken dato nasjonaldagen skal være på.

Fyrst Albert (58) valgte samme dato som faren, og derfor feires det 19. november hvert år i det lille landet. Dagen feires ofte med fyrverkeri nede ved havna, og en stor gudstjeneste i St. Nicholas-katedralen.

Landets nærmere 40 000 innbyggere feirer også, med vifting av landets flagg.

Tvillingene stjal showet

Til gallamiddag møtte fyrsten og hans kone, prinsesse Charlene (38). Daily Mail gir henne skryt for sin flotte blomsterkjole, mens Albert stilte i en tradisjonell militærdress.

Det var likevel ikke ekteparet som stjal oppmerksomheten denne kvelden.

Paret har tvillingene Gabriella Thérèse Marie og Jacques Honoré Rainier (1 1/2) sammen, og viste dem stolt fram fra slottsbalkongen.

Fotografene og de oppmøtte utenfor elsket det, og selv om det er tydelig at de skjønne små kanskje ikke forsto spesielt mye av hva som foregikk.

De sjarmerende yndlingene har vokst fryktelig siden sist man så dem.

Dette er ikke første gang de har stjålet showet på nasjonaldagen. Da den ble feiret i fjor, fikk de yndige barna også all oppmerksomheten. Det var deres første nasjonaldag, og de blir nok rutinerte på å vise seg fram på slottsbalkongen i årene som kommer.

SE, SÅ SMÅ: Her viser fyrst Albert og prinsesse Charlene fram tvillingene, ganske så nyfødte. Foto: NTB scanpix
SE, SÅ SMÅ: Her viser fyrst Albert og prinsesse Charlene fram tvillingene, ganske så nyfødte. Foto: NTB scanpix Vis mer
SE, SÅ STORE: I helga var det duket for feiring av nasjonaldagen i Monaco. Da stjal Monaco-tvillingene showet. Foto: NTB scanpix
SE, SÅ STORE: I helga var det duket for feiring av nasjonaldagen i Monaco. Da stjal Monaco-tvillingene showet. Foto: NTB scanpix Vis mer

I desember i fjor delte fyrsteparet av Monaco en ytterst privat video på Facebook, der de lot seg intervjuet om småbarnstilværelsen.

Eksklusivt innblikk

Etter en intro fra dåpsdagen i fjor, møter vi familien på fire som oppholder seg i rommet «the grand Salon du Glace» i palasset i Monte Carlo.

- La meg få presentere Jaques og Gabriella, starter fyrsten med å si, mens barna leker foran føttene hans.

FAR OG SØNN: Pappa Albert synes det er stor stas med barna i hus. Foto: Skjermdump
FAR OG SØNN: Pappa Albert synes det er stor stas med barna i hus. Foto: Skjermdump Vis mer

- De er veldig aktive, veldig lekne og helt nydelige. Det er mye moro med dem, og mye jobb, ler Charlene.

Videre åpner paret seg om tvillingenes personligheter og drømmene for fremtiden.

Vi får også se kjærlige øyeblikk mellom mor og barn, og fyrst Albert som skryter av Charlenes ferdigheter som mamma.

Også har vi det store spørsmålet alle lurer på. Hvem ligner barna mest på?

- Mange sier at Gabriella ligner mer på meg enn Jaques. Og jeg synes definitivt at jeg ser mye av Charlene i dem begge, men det er for tidlig å si med sikkerhet, mener fyrsten.