MM vitnet på Slottet

Mette-Marit prøvde ikke å skjule sin ville fortid. Tvert i mot sto hun frem for Kongeparet og fortalte "alt"!

VITNET OM SIN FORTID: Mette-Marit kom ryktene i forkjøpet da hun fortalte om sin fortid en av de første gangene hun besøkte Harald og Sonja på Slottet. Foto: All Over Press
VITNET OM SIN FORTID: Mette-Marit kom ryktene i forkjøpet da hun fortalte om sin fortid en av de første gangene hun besøkte Harald og Sonja på Slottet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I biografien "Harald V" av Per Egil Hegge forteller Kongen om hvordan Mette-Marit vitnet om sin fortid. Det hele skjedde frivillig, og sikkert noe overraskende...

- Det var annen eller tredje gang Mette-Marit besøkte oss her på Slottet. Da tok hun ordet og sa at hun gjerne ville fortelle om sin bakgrunn og sin fortid, så vi visste hva vi hadde å holde oss til. Det gjorde hun. Da hun var ferdig, spurte jeg: "Er det det mer nå?" "Nei," sa hun, "dette er alt". Da sa jeg at dette klarer vi, forteller kong Harald i boken.

Siden holdt han seg informert, og følte at han alltid har vært et skritt foran de mange avsløringene som kom i pressen i de første årene av Haakon og Mette-Marits forhold.

Han forklarer at han var veldig forståelsesfull overfor sønnens valg av livsledsager, og at han stolte på Haakons dømmekraft. Han var imidlertid skaptisk til samboerskapet. Men han lot seg overbevise - delvis av sikkerhetsgrunner.

- (...) det forelå planer i det kriminelle miljøet om å kidnappe kronprins Haakon. Rapporten gikk ut på at tanken var å bruke ham som brekkstang eller gissel, det var en bande som kunne gjøre et forsøk på å få en av sine egne ut av fengsel. En av mulighetene var at dette miljøet tenkte å øve press ved å gjøre et eller annet med Mette-Marits sønn. Siden kronprinsen og Mette-Marit allerede vanket sammen, var det å foretrekke at de ble samboere, for da ville alle tre få et forsvarlig vakthold.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer