Prins Harry og hertuginne Meghan:

Mister titler og pengene

Dronning Elizabeth støtter barnebarnets avgjørelse.

MISTER TITLENE: Prins Harry og hertuginne Meghan mister titlene sine til våren. Foto: NTB scanpix
MISTER TITLENE: Prins Harry og hertuginne Meghan mister titlene sine til våren. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth har talt. Etter alt bråket som har stått på med prins Harry og hertuginne Meghan, kommer hun nå med en uttalelse.

«Jeg anerkjenner utfordringene de har opplevd som følge av den intense situasjonen de siste to åra, og jeg støtter deres ønske om et selvstendig liv», heter det i en uttalelse.

Det kommer også frem at de mister titlene sine til våren. Det bekrefter Buckingham Palace, ifølge Sky News. Det er i hovedsak snakk om betegnelsen HRH, eller Hennes/Hans Kongelige Høyhet. Her i Norge har prinsesse Märtha Louise sagt fra seg det samme.

Nytt liv

Paret har også sagt seg villige til å tilbakebetale midler de har mottatt for å pusse opp Frogmore Cottage, deres hjem i England.

- Hertugparet av Sussex er takknemlige overfor dronningen og resten av den kongelige familien for den pågående støtten de har fått mens de nå går videre til det neste kapittelet i livene deres, heter det i en uttalelse.

Videre står det at de er innforstått med at de må trekke seg tilbake fra alle kongelige plikter, også det som handler om offisielle militære tilstellinger. Derfor vil de heller ikke motta apanasje, slik resten av familien gjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer