Kronprins Haakon:

Misser kjendisbryllup

Kronprins Haakon skal være blant gjestene i årets kjendisbryllup denne helgen, men skal ha sett seg nødt til å melde pass i siste liten.

MISTER BRYLLUPET: Kronprinsen skal ha vært nødt til å melde avbud i siste sekund. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
MISTER BRYLLUPET: Kronprinsen skal ha vært nødt til å melde avbud i siste sekund. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moteprofil og podkaster Vanessa Rudjord (46) gir sitt ja til forfatter, forlegger og tidligere musiker Jonas Forsang (41) i Paris denne helgen.

Blant de inviterte gjestene finner vi etter det Se og Hør erfarer kronprinsesse Mette-Marit (48) og kronprins Haakon (48), men nå viser det seg at Haakon skal ha vært nødt til å melde pass.

Fredag ettermiddag ble det kjent at etter drøye to uker kom kronprinsen seg endelig i mål etter å ha deltatt i en ekspedisjon over Grønlandsisen. Det ble også kjent at kronprins Haakon kommer hjem til Norge lørdag og møter pressen på Oslo Lufthavn. Det meldte NRK.

Etter det Se og Hør erfarer lander kronprinsens fly rundt samme tidspunkt som Rudjord og Forsangs bryllup finner sted. Dermed skal det sette kjepper i hjulene for kronprinsens reise til Frankrikes hovedstad.

ROCKESTJERNER: Kronprinsparet, Mette Marit og Haakon, ble mottatt som rockestjerner i Sverige. Video: Caroline Vagle Vis mer

På forskningstur

Kronprinsen dro med sitt følge ut fra Ilulissat vest på Grønland 20. mai. Formålet med ekspedisjonen var å formidle kunnskap om arktisk natur, forskning og polarhistorie.

På veien skulle deltakerne også innom forskningsstasjonen Eastgrip, midt på Grønlandsisen, hvor de skulle levere snøprøver fra klimaforskere. Det er UiT – Norges arktiske universitet - som har arrangert ekspedisjonen.

TRIVES I NORD: Kronprinsparet elsker å bevege seg nord i landet, her på besøk i Longyearbyen på Svalbard i april i år. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TRIVES I NORD: Kronprinsparet elsker å bevege seg nord i landet, her på besøk i Longyearbyen på Svalbard i april i år. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Ekspedisjonen – som også hadde den gamle skihelten Vegard Ulvang (58) med på laget – hadde god driv med kite og nok vind de første dagene og tilbakela opp mot ni mil på fire timer.

Første mål var Daneborg på andre siden av den gigantiske øya, før ferden skulle fortsette med kajakk nedover østkysten. Den siste delen av ekspedisjonen skulle ikke Haakon delta på.

Men etter å ha kommet seg 30 mil innover isen, var det for en uke siden bom stopp for kronprins Haakon og Co.

- Blir fort urolig

- Vi kommer ingen vei, og vi har et stykke igjen. Og værmeldingen det neste døgnet er ikke all verden, skrev ekspedisjonsleder og polarhistoriker Harald Dag Jølle i sin daglige oppdatering fra ekspedisjonen, ifølge NTB.

Paradoksalt nok var det finvær som skapte problemer for ekspedisjonen. De brukte drager (kiter) og ski for å komme seg over isen, men plutselig hadde vinden stilnet.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel er vertskap for besøket det norske kronprinsparet har lagt til Stockholm. Første dag med besøk får en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

- Det er jo behagelig, jeg nekter ikke for det – å våkne til solskinn og en teltduk som ikke blafrer. Men en drageseiler blir fort urolig når det er vindstille, skrev Jølle.

Ekspedisjonslederen kunne opplyse at de syv deltakerne benyttet anledningen til småreparasjoner og rydding i pulkene. I tillegg hadde de unt seg mange kaffepauser i solsteiken, samt blåkveiterisotto med sopp og reker til middag og sjokoladekake til dessert.

KONGELIG TREFF: Det er ikke første gang Haakon har forvillet seg til Grønland. I 2009 besøkte han verdens største øy sammen med kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik for å sette fokus på klimaendringene. Foto: NTB
KONGELIG TREFF: Det er ikke første gang Haakon har forvillet seg til Grønland. I 2009 besøkte han verdens største øy sammen med kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik for å sette fokus på klimaendringene. Foto: NTB Vis mer
GRØNLAND: Hans Christian Steen-Larsen og Chantal Zeppenfeld forklarer kronprins Haakon og Vegard Ulvang om informasjon fra snøprøvene. Foto: Harald Dag Jølle/UIT/NTB
GRØNLAND: Hans Christian Steen-Larsen og Chantal Zeppenfeld forklarer kronprins Haakon og Vegard Ulvang om informasjon fra snøprøvene. Foto: Harald Dag Jølle/UIT/NTB Vis mer

Gode venner

Kronprinsparet er gode venner av Vanessa Rudjord og Jonas Forsang, og kronprins Haakon skulle nok gjerne vært på plass hos sin gamle hip hop-venn.

På begynnelsen av 2000-tallet var Forsang kjent som rapperen Apollo – og var blant dem som sto opp for kronprinsen da han ble skjelt ut av gruppen Gatas Parlament under en konsert på Rockefeller i Oslo før jul i 2002.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon hold tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

- Fuck kronprinsen – og til helvete med monarkiet! lød den kraftfulle beskjeden fra rapperne Aslak og Elling Borgersrud.

Brødrene i Gatas Parlament oppfordret også publikum til å delta verbalt i hetsen. Til slutt valgte kronprins Haakon å forlate lokalet.

I etterkant slo rappere og hip hop-artister ring rundt tronarvingen – blant dem Apollo. Sammen med artistkolleger skrev han et beklagelsesbrev til kronprins Haakon.

UT PÅ TUR: For å markere at det er 75 år siden krigens slutt, skulle kronprins Haakon bruke tre dager på å gå til svenskegrensen. Video: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Misforstå ikke! Vi respekterer Gatas Parlament, som venner og kolleger. De er politisk bevisste, og vi legger oss ikke opp i hva de mener om monarkiet. Derimot tar vi sterk avstand fra alle former for personhets av kronprins Haakon. Det fortjener han ikke, slo Jonas - alias Apollo - fast, og utdypet beklagelsen overfor VG.

- Haakon er utrolig

– Artistene følte seg beklemte og ukomfortable på kronprinsens vegne. I mediene så det ut som hele hip hop-miljøet hetset «Krompen». Det er helt feil. Haakon er utrolig. Helt rå. Jeg har selv observert ham til stede på flere hipp hop-jams mens de aller fleste av oss var totalt ukjente, slo den nå gifteklare Jonas Forsang fast de gang, og la til:

- Han kjøper album og singler. Slik har han vist sin støtte til et miljø som ikke har fått altfor mye oppmerksomhet før nå. All respekt til «Krompen».

VÅGAL: Kronprins Haakon hoppet fra en ni meter høy bro da han besøkte Dale Oen-senteret i Øygarden. Video: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: Dronningen i flydrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer