Mintes prins Johan Friso

Det var ikke bare kongelige som deltok i prins Frisos minnestund.

TUNG DAG: Dronning Beatix holdt prins Johan Frisos yngste datter Zaria i hånden, mens enken prinsesse Mabel holdt elstedatteren Luana.Bak kom dronning Maxima og kong Willem-Alexander. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
TUNG DAG: Dronning Beatix holdt prins Johan Frisos yngste datter Zaria i hånden, mens enken prinsesse Mabel holdt elstedatteren Luana.Bak kom dronning Maxima og kong Willem-Alexander. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon (40), prinsesse Märtha (42) og Ari Behn (41) er alle i Nederland i dag for å minnes avdøde prins Johan Friso. De norske kongebarna har hatt et nært forhold til ham gjennom oppveksten, siden kong Harald (76) er hans gudfar.


Det er snart tre måneder siden den nederlandske prinsen døde. Da hadde han ligget i koma i halvannet år, etter at han ble tatt av et snøskred i februar i fjor.


Kong Harald deltok i begravelsen hans, mens det var barna som representerte Norge i minnestunden. Siden kronprinsesse Mette-Marit (40) fremdeles er sykmeldt måtte hun bli hjemme, men Märtha hadde med seg sin Ari.


Selv om det har gått en stund siden prinsen døde, var det en sorgtung kongefamilie som kom ut av kirken. Prinsesse Mabel (45) var kledd i en svart kjole med en hvit arm, som skal være laget av stoff fra prinsessens brudekjole.

Kjolen er designet av Victor & Rolf, og prinsessen brukte første gang da Willem-Alexander (46) ble konge – som en hilsen til prins Johan Friso, som da lå i koma i London.

KOM MED KONA: U2-vokalisten hadde med seg kona Ali Hewson i minnestunden. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
KOM MED KONA: U2-vokalisten hadde med seg kona Ali Hewson i minnestunden. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press Vis mer


Blant de mange kongelige gjestene dukket det opp flere overraskende ansikt. U2-vokalisten Bono (53), erkebiskop Desmond Tutu (82), tidligere generalsekretær i FN Kofi Annan (75) – og vår egen eks-statsminister Gro Harlem Brundtland (74) var alle tilstede.


Avgåtte Dronning Beatrix (75) og dronning Maxima (42) var begge kledd i sort, mens prins Frisos to døtre Luana (7) og Zaria (6) var kledd i grått.


Minnestunden ble holdt i den gamle kirken i byen Delft – hvor prins Johan Friso fikk sin Mabel i 2004.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer