Prins Daniel:

Millionsum til hemmelig formål

Tok ut 20 millioner fra selskap.

NYE PROSJEKTER: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria har startet nytt byggeprosjekt. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
NYE PROSJEKTER: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria har startet nytt byggeprosjekt. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2010 giftet den svenske kronprinsessen Victoria (45) seg med prins Daniel (49). Før prins Daniel ble kongelig startet han selskapet Lapada AB, med to av sine gode venner Patrik Vrbanc og Lars Hellström.

I selskapet inngår luksus-treningssenteret «Master training». I 2019 bestemte de tre vennene seg for å selge halvparten av eierskapet i senteret. Det ble solgt for omtrent 30 millioner kroner. Daniels eiendel endte i hans eget selskap, Fornwij AB.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Nå har prinsen tatt ut 20 millioner fra selskapet, men hva pengene skal gå til er hemmelig.

Expressen og Aftonbladet har omtalt saken.

Hemmelig formål

- Hadde jeg visst det, hadde jeg ikke fortalt deg det, sier Jan Lindman, økonomisjef i det svenske kongehuset til Expressen, om hva pengene skal brukes til.

Prinsen tok ut de første 10 millionene fra selskapet i november 2021. Det andre uttaket ble gjort nå i høst, det var også på 10 millioner kroner.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

- Uten å ha noen direkte kjennskap til akkurat dette pengeuttaket, er det et prosjekt på gang hvor det bygges en fritidsbolig ute på Värmdö. Det er en type privat kostnad som man normalt ikke tar i et selskap, legger Lindman til.

For tiden bygger nemlig kronprinsesse Victoria og prins Daniel et sommerhus i Fågelbrolandet i Värmdö kommune. Her skal det bygges et helt nytt hovedbygg og tre tilleggsbygg. Huset skal også få basseng, ifølge Aftonbladet.

- Vennskap ble følelser

Kjærlighetshistorien mellom Sveriges tronarving og ektemannen startet da Victoria begynte på treningssenteret Master Training i Stockholm, hvor kronprinsessen fikk innehaveren av gymmen, Daniel Westling, som trener.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Og mellom treningsøktene begynte romansen å blomstre, men det var ikke kjærlighet ved første blikk.

- Det var et varmt vennskap som utviklet seg til hete følelser etter hvert, fortalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle.

I mai 2002 ble imidlertid bomben sluppet i Sverige, da Expressen avslørte kronprinsessens forhold til Daniel. Victoria og Daniel måtte kjempe for sin kjærlighet i mange år, før de omsider fikk kong Carl Gustaf (76) sin godkjennelse til giftermål.

LES OGSÅ: - Voldsom rykteflom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer