Chris O'Neill:

Milliongjeld for prinsessens mann

Gjelden til Chris O'Neills selskap sank kraftig i fjor, men er fortsatt ingen inntektskilde for ham og prinsesse Madeleine.

GJELD: Chris O'Neill startet nytt selskap etter å ha giftet seg med prinsesse Madeleine i 2013. Mens gjelden har sunket er det så langt ingen inntektskilde for familien. Foto: REX/ NTB scanpix
GJELD: Chris O'Neill startet nytt selskap etter å ha giftet seg med prinsesse Madeleine i 2013. Mens gjelden har sunket er det så langt ingen inntektskilde for familien. Foto: REX/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig å se for seg hva man selv ville valgt dersom man ble tilbudt kongelig tittel. Det var nemlig tilfelle da prinsesse Madeleine av Sverige (38) giftet seg med finansmannen Christopher O'Neill (46) for sju år siden.

Chris O'Neill, som mange kjenner ham som, valgte å beholde etternavnet sitt, og i 2018 avslørte han hvorfor han ikke ønsket å ta imot prinsetittelen.

Chris ble født i London, til amerikanske foreldre, på midten av 1970-tallet. Faren hans var investor, og sønnen skulle fort gå i familiens fotspor. Han har blant annet jobbet som finansrådgiver for rike klienter, noe han tjente gode penger på i sin tid.

Da han møtte prinsessen, måtte han derimot velge. Som inngift i et kongehus, må man som regel velge bort sitt tidligere liv til fordel for det nye. O'Neill bestemte seg fort for at det ikke var noe valgmulighet.

Han sa at han hadde en samtale med Sveriges konge og dronning, der han bestemte seg for å ikke ta prinsetittelen til navnet sitt. Han ville heller fortsette som forretningsmann.

VIL JOBBE: Chris O'Neill giftet seg inn i den svenske kongefamilien i 2013. Han ønsket imidlertid ingen kongelig tittel slik at hun kunne fortsette å jobbe privat. Foto: NTB scanpix
VIL JOBBE: Chris O'Neill giftet seg inn i den svenske kongefamilien i 2013. Han ønsket imidlertid ingen kongelig tittel slik at hun kunne fortsette å jobbe privat. Foto: NTB scanpix Vis mer

Milliongjeld

Søndag skriver imidlertid svenske Expressen at 46-åringens selskap, Wilton Payments, som han startet etter bryllupet med Madeleine, ikke har vært en inntektskilde for O'Neill og familien så langt.

Ifølge den svenske avisa er både 46-åringen og svoger John d'Abo oppført som aksjonærer i selskapet, hvor O'Neill eier 42,5 prosent. Han er riktignok den som styrer og representerer den amerikanske delen av selskapets virksomhet, ettersom han, prinsessen og deres tre barn, er bosatt i Florida.

Expressen har tidligere skrevet om den synkende økonomien i selskapet og tap i eiendeler, men nå viser tall at mot 3,3 millioner svenske kroner i gjeld i 2018, sank gjelden i fjor til «bare» 1,5 millioner svenske kroner.

For noen år siden fortalte 46-åringen selv til avisa at det tar tid å utvikle selskap, og at det kan gå år før man kommer videre. Det skal riktignok påpekes at økonomien kan skyldes investeringer, skriver avisa.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Amerikansk statsborger

- Jeg har jo truffet kvinnen i mitt liv, kvinnen jeg elsker. Men det er jo klart at det har sine slitsomme sider å være gift med en prinsesse. Det har gjort livet mer komplisert, av åpenbare grunner, sa Chris O'Neill da det ble kjent at han ikke ønsket å ta imot prinsetittelen, og fortsatte:

- Utfordringen har vært å kombinere Madeleines offisielle oppdrag og hennes verdighetsarbeid med min jobb. Da vi bodde i New York var ikke det det enkleste. Vi flyttet derfor til London. Litt på grunn av min jobb, men minst like motiverende for Madeleine - som nå var nærmere Sverige.

Selv om Chris ikke har tittelen prins, skal han offisielt sett tituleres som «Herr Christopher O'Neill». Han har også valgt å forbli amerikansk statsborger, og har derfor heller ikke tittel som hertug.

DEBATT: «Hele landet» prater om bompenger. Gjelder det også kjendisene? Vi spurte. Foto: Thea Hope Vis mer

LES OGSÅ: Prinsen i gokart-ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer