VAR SKUESPILLER: I «Lange flate ballær 2» spillte Per Høibys samboer Louise K. Dedichen mot Hollywoodstjernen Don Johnsen.
VAR SKUESPILLER: I «Lange flate ballær 2» spillte Per Høibys samboer Louise K. Dedichen mot Hollywoodstjernen Don Johnsen. Vis mer

Mette-Marits svigerinne vant i retten

Louise K. Dedichen jubler etter at Oslo tingrett har slått fast at hun ikke fikk toppjobben i forsvaret bare fordi hun er kvinne.

Publisert
SEHER.NO: Se og Hør kunne på vårparten i 2010 avsløre at kronprinsesse Mette-Marits (38) bror Per Høiby (48) har funnet kjærligheten med flotte Louise K. Dedichen (47).

Sistnevnte har siden 2008 vært kontreadmiral og sjef for Forsvarets høyskole, og er i dag den kvinnen i Norge med høyest grad i forsvaret.

Dedichen gjorde seg også kjent for det norske kinopublikum, da hun spilte mot Hollywood-stjernen Don Johnson (61) i filmen «Lange flate ballær 2».


Helt siden kronprinsessens svigerinne fikk den prestisjefylte jobben for drøyt tre år siden, har hennes fremste konkurrent til stillingen – med støtte fra befalets Fellesorganisasjon – hevdet at hun fikk den bare fordi hun er kvinne.

Brigader Øyvind Kirsebom Strandman og befalorganisasjonen fikk først støtte i likestillings- og diskrimineringsnemnda for dette synet.

Nå har imidlertid Oslo tingrett fastslått at påstanden om kjønnsdiskriminering ikke holder, og at kontreadmiral Dedichen var den best egnede søkeren.

- Jeg er naturligvis veldig glad for denne avgjørelsen. Jeg er glad for at det viser at det var mine kvalifikasjoner som lå til grunn for at jeg ble ansatt, og ikke det at jeg var kvinne, sier Dedichen i en kommentar til Dagbladet.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Slik var Mette-Marits hemmelige luksushelseferie

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer