Mette-Marits operasjon er overstått

Alt gikk bra da kronprinsesse Mette-Marit ble operert i dag.

OPERERES: Mette-Marit ble fredag innlagt til hasteoperasjon på Rikshospitalet i Oslo for sin nakkeprolaps. Foto: Stella Pictures
OPERERES: Mette-Marit ble fredag innlagt til hasteoperasjon på Rikshospitalet i Oslo for sin nakkeprolaps. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (40) er ferdig operert for sin nakkeprolaps.

Kommunikasjonsrådgiver Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus til Seoghør.no bekrefter at operasjonen er avsluttet til Se og Hør.

Kronprinsessen ble innlagt på Rikshospitalet tidligere i dag.

- Alt gikk etter planen, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen til NTB.

 

Sterke smerter


Slottet slapp nyheten om at kronprinsessen må opereres tidligere denne uken.

- Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen skal gjennomgå et kirurgisk inngrep i nakken. Inngrepet innebærer fjerning av nakkeprolaps og avlastning av nervestrukturer, het det i en pressemelding fra Slottet.

Kronprinsessen ble tvunget til å kaste inn håndkleet på grunn av sterke smerter i nakken den 21. oktober, og avlyste alle offisielle oppdrag mens hun var sykemeldt. Seinere ble sykemeldingen utvidet.

 

Blir på sykehuset i flere dager

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen sier kronprinsessen vil bli på Rikshospitalet i «noen dager».

Hun vil ikke kommentere om operasjonen vil føre til at Mette-Marit vil bli sykmeldt lenger enn det som tidligere har blitt varslet.

- Seks til åtte uker er det som står i pressemeldingen, sier hun til Se og Hør.

Kommunikasjonssjefen vil heller ikke kommentere om kronprins Haakon eller andre fra kongefamilien for øyeblikket befinner seg på Rikshospitalet, men utelukker ikke at kronprinsens program kan bli forandret.

- Det er det for tidlig å si noe om, sier hun til Se og Hør.

 

Travel høst

 

OPERASJON: Mette-Marit ble fredag lagt inn for operasjon på Rikshospitalet i Oslo . Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OPERASJON: Mette-Marit ble fredag lagt inn for operasjon på Rikshospitalet i Oslo . Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Det har vært en travel høst for kronprinsesse Mette-Marit (40). De siste månedene har hun vært i Paris, hatt en rekke oppdrag i Oslo, vært på en tre dagers hektisk fylkestur i Vest-Agder og ikke minst hatt et hardt ukeprogram i New York. Men til slutt ble smertene så store at hun måtte kaste inn håndkleet og sykmeldes.

Nakkeprolapsen ble oppdaget da kronprinsessen falt stygt under en reise til Ukraina i 2008. Hun fikk hjernerystelse og ble sykmeldt i flere uker etter at hun kom hjem, men det skal ikke ha vært fallet som var skyld i prolapsen.

Også i 2010 var kronprinsesse Mette-Marit sykmeldt på grunn av nakkeproblemer.

 

LES OGSÅ: Mette-Marit må opereres