<strong>GJORDE INNTRYKK:</strong> Misjonæren Liv Kyllingstad Godin, som var 60 år i Kongo,  hilste på Kronprinsesse Mette-Marit under kronprinsparets fylkestur til Rogaland i 2009. Foto: SCANPIX
GJORDE INNTRYKK: Misjonæren Liv Kyllingstad Godin, som var 60 år i Kongo, hilste på Kronprinsesse Mette-Marit under kronprinsparets fylkestur til Rogaland i 2009. Foto: SCANPIX Vis mer

Mette-Marits motivator døde

Liv Godin motiverte kronprinsesse Mette-Marit til å fortsette.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Veteranmisjonæren Liv Godin er død. Hun sovnet stille inn 2. januar. Det melder nettutgaven til Vårt Land.

Godin fikk Menneskerettighetsprisen for Jær-regionen i 2004, og fikk møte kronprinsparet under fylkesturen til Rogaland i 2009. Møtet med kronprinsessen gjorde inntrykk.

- Kronprinsesse Mette-Marit kom og satte seg ved siden av meg under båtturen. Jeg fortalte henne om hvem jeg var og hva jeg drev med, sa Godin tidligere til Aftenbladet.

Men møtet skal også har gitt kronprinsessen et minne for livet. I en tale Mette-Marit senere holdt, sa hun følgende:

- Et av de menneskene jeg beundrer mest, er en dame jeg møtte i fjor: Liv Godin. Hadde vært 40 år i Kongo som misjonær og helsearbeider, men måtte flykte fra opprørsstyrkene. Da jeg møtte henne hjemme i Rogaland i fjor høst, hadde hun allerede begynt å bli rastløs – etter bare å ha vært hjemme noen måneder. «Jeg orker ikke være uvirksom» sa hun. «Kan ikke bare sitte og drikke kaffe hele dagen når jeg vet hvordan de har det i Kongo». Og hun la planer. Langsiktige planer. Helt uten hensyn til sin egen alder. Slike mennesker bærer samfunnet vårt, slike mennesker bærer verden.

Mette-Marit skrøt også av Godin i et Aftenposten-intervju i anledning kronprinsparets tiårsdag.

- Hva er det fineste kronprinsparet har opplevd disse ti årene? Konkret, takk – som alltid! lød spørsmålet.

- Som alltid. Noen av turene vi har hatt med kongeskipet oppover kysten glemmer jeg aldri. De har også rørt sterkt ved nasjonalfølelsen min og har å gjøre med hva Norge er og hva Norge betyr for meg. Og jeg glemmer aldri enkelte av menneskene vi har møtt. Jeg møtte en 93 år gammel dame, Liv Godin, som hadde tilbrakt store deler av sitt liv som misjonær og helsearbeider i Kongo. Jeg traff henne på fylkesturen til Rogaland. Hun kunne fortelle at hun hadde gått over fra å planlegge i et tiårsperspektiv til å tenke bare fem år frem i tid. Det var utrolig. Et slikt menneske, og hun ville bare ikke stoppe! Hun skulle tilbake til Kongo like etterpå, hadde egentlig ikke tid til å sitte der og drikke kaffe. Det er noe vi alle kan lære av: Alle har alltid muligheter til å bli bedre og holde det gående. Hennes historie motiverer meg til å fortsette.

Godin sovnet inn etter en tids sykdom. Hun ble 93 år gammel.

Seher.no har vært i kontakt med Slottet, som opplyser at de offisielt aldri kommenterer saker av denne art.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Mette-Marit solgte til firedobbel platina

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer