HELE FAMILIEN I BRYLLUP: Hele kronprinsfamilien deltar i bryllupet til Per Høiby. Her ankommer kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og kronprinsesse Mette-Marit vielsen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
HELE FAMILIEN I BRYLLUP: Hele kronprinsfamilien deltar i bryllupet til Per Høiby. Her ankommer kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og kronprinsesse Mette-Marit vielsen. Foto: Andreas Fadum/Se og HørVis mer

Mette-Marits bror giftet seg

First House-sjefen måtte endre bryllupsplaner på grunn av regnet.

HANKØ (SEOGHØR.NO): Kronprinsesse Mette-Marits storebror Per Høiby giftet seg lørdag på Hankø Yacht Club, like ved prinsesse Märtha og Ari Behns sommerbolig.

Per skulle bli smidd i Hymens lenker med Louise Kathrine Dedichen i friluft med blant andre Mette-Marit og Haakon som to av vitnene. Men på grunn av regn måtte vielsen flyttes inn i et telt.

Begge har vært gift tidligere, men paret flyttet sammen i 2010. Paret bor i dag i en stor leilighet på Nesøya i Asker, som måler 328 kvadratmeter. 

NYGIFT: Per Høiby fikk lørdag sin Louise Kathrine Dedichen. Her er de to avbildet etter vielsen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
NYGIFT: Per Høiby fikk lørdag sin Louise Kathrine Dedichen. Her er de to avbildet etter vielsen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

I bryllupet er hele Høibyklanen samlet. Foruten kronprinsesse Mette-Marit er også Espen Høiby og hans Renate Jonassen på plass, i tillegg til Kristin Høiby og kronprins Haakon. Høiby-familiens overhode, Marit Tjessem, er også gjest sammen med sin kjæreste Magnar Alfred Fjellvær.

Selve vielsen skulle egentlig foregå på brygga på den eksklusive Yachtklubben. De fleste bryllupsgjestene er innlosjert på Hankø Fjordhotell, mens de kongelige bor hos Märtha og Ari på Bloksbjerg, hvor det er lettere å ivareta sikkerheten rundt de kongelige, etter det Se og Hør erfarer.

Etter vielsen ble prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus kjørt i båt over til Bloksbjerg sammen med barnepikene.

Vant i Høyesterett

I februar 2008 ble Dedichen utnevnt til Norges første kvinnelige kontreadmiral og ble ansatt som sjef for Forsvarets skolesenter, men kolleger mente hun fikk jobben ufortjent og saksøkte staten.

Like før 50-årsdagen hennes tidligere i sommer slo imidlertid Høyesterett fast at Louise var den best kvalifiserte søkeren for jobben, og dermed kunne det endelig feires:

– Jeg er vanvittig glad. Jeg har også bitt meg merke i at jeg kunne anses som den best kvalifiserte søkeren, uttalte Dedichen til Aftenposten etter dommen var falt. 

Så la hun også til:

– Dette er også et veldig viktig signal til alle unge jenter om at det er mulig å gjøre karrière i Forsvaret også som kvinne.

Adjutant for kong Harald

Per Høiby er i dag sjef for First House, men Mette-Marits storebror var godt kjent på Slottet lenge før Mette-Marit tok sine første skritt opp trappene. Per var i sin tid en av kong Haralds betrodde adjutanter, og han fulgte blant annet Kongen på representasjonsreiser i inn- og utland, alltid korrekt antrukket i uniform.

INNE I VARMEN: Per Høiby var i flere år Kongens adjutant. Her på jobb med Harald og Sonja. 

All Over Press Norway  Foto: ALL OVER PRESS Norway
INNE I VARMEN: Per Høiby var i flere år Kongens adjutant. Her på jobb med Harald og Sonja. All Over Press Norway Foto: ALL OVER PRESS Norway Vis mer

LES OGSÅ: Sjekk ut Mettes nye sko