- Mette-Marit var litt skummel

Lille Hedda opplevde møtet med idolet sitt med skrekkblandet fryd.

SEOGHØR.NO: Tirsdag innledet kronprinsparet sin årlige fylkestur – denne gangen til Nordland. På besøkets første dag var de to innom Steigen og Sørfold kommune, mens på dag to satte de snuten mot øygruppen Lofoten. Første kommune på dagens program var Værøy – ei øy langt ut i havgapet.

De kongelige gjestene ble tatt imot av blomsterbarna Hedda Ramberg og Martin Andreassen.

Snart fem år gamle Hedda hadde fått spesialsydd lofotbunad til oppdraget - det var nemlig ikke hvilken som helst dag for henne! Den CP-rammede jenta er stor fan av kronprinsessen, og hadde gledet seg veldig til den store dagen.

Kronprinsparet tok seg god tid til den lille prinsessen, men for Hedda ble det hele nok litt overveldende.

- Jeg synes hun var litt skummel, fortalte Hedda til Se og Hør etterpå.

 Foto: Caroline Vagle
Foto: Caroline Vagle Vis mer

Den lille jenta var likevel svært opptatt av at hun gjerne skulle hatt seg en tur på Kongeskipet.

Etter møtet med Hedda ble det feststemning med sang og musikk, og ikke minst motevisning med fokus på gjenbruk - noe kronprinsessen er svært opptatt av.

Store deler av befolkningen på Værøy er sysselsatt innenfor fiskeriene, og naturlig nok var det hovedfokus under under besøket.

Saken fortsetter under bildet...

TOK MED BLOMSTRENE: Det var to fine buketter kronprinsparet fikk av de søte blomsterbarna. Foto: Stella Pictures
TOK MED BLOMSTRENE: Det var to fine buketter kronprinsparet fikk av de søte blomsterbarna. Foto: Stella Pictures Vis mer

På Lofoten Viking AS fikk kronprinsparet delta i tørrfiskvraking. De fikk også smake på lekre retter, av det man kanskje kan kalle Lofotens mest kjente eksportvare. Etterpå møtte Haakon og Mette-Marit to unge fiskere, som fortalte om livet på havet.

Duket for fest

Etter Værøy går turen videre til Moskenes. Her skal det kongelige blant annet få oppleve fiskeværet Å – og tørrfiskmuseet der. De får også møte lokale aktører både innen mat – og turistbransjen.

Onsdag kveld er det duket for fest. Tradisjonen tro får representanter fra de ulike kommunene som har besøk under en fylkesturen, komme til mottakelse på det kongelige skipet.

Det er vel å merke meldt dårlig vær for kvelden, så det kan bli en urolig affære for de spente gjestene...

Les også: - Det er første gang jeg svarer på det spørsmålet