Mette-Marit tvitret dikt til Ingrid Alexandra

I dag fyller den lille prinsessen 8 år.

MODIG: Prinsessen har allerede gjort unna sine første offisielle oppdrag. Her leser hun dikt med kronprinsesse Victoria av Sverige, i anledning mamma og pappas 10 årsjubileum som ektepar i fjor sommer. Foto: Stella Pictures
MODIG: Prinsessen har allerede gjort unna sine første offisielle oppdrag. Her leser hun dikt med kronprinsesse Victoria av Sverige, i anledning mamma og pappas 10 årsjubileum som ektepar i fjor sommer. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Prinsesse Ingrid Alexandra (8) fikk en spesiell hilsen fra sin nyfrelste tvitrer av en mamma på bursdagen sin lørdag. Kronprinsesse Mette-Marit (38) lenket til et dikt om livet, merket «Til Ingrid på fødselsdagen hennes».

Diktet «A Note» av den polske poeten Wislawa Szymborska (88) er hentet fra samlingen «Monologue of a Dog: New Poems» fra 2005. Det er en var og vakker beskrivelse av alt livet har å by på av opplevelser, både gode og smertefulle, hvis man velger å leve livet fullt ut, og ikke minst, leve i øyeblikket.

– Dette er en veldig klok, moderne og fin dikter, det forrige poeten som har fått nobelprisen i litteratur. Hun skriver om vanlige mennesker og hverdagsting på en måte som gir mening for de fleste. All ære til kronprinsessen for å ha merket seg Szymborska, sier Jan Erik Vold til NTB.

Fredag spredte nyheten seg om at kronprinsessen var aktiv på Twitter, etter følgende melding på kronprinsparets twitterkonto, lagt ut av kronprins Haakon (38):

– Nå ha kona fått egen Twitter. Følg henne, lød oppfordringen.

Et døgn senere har kronprinsesse Mette-Marit, selvtitulert «stolt trebarnsmor og dedikert bokorm», over 13.000 som følger henne.

I løpet av fredagen mottok hun hilsener fra blant andre statsminister Jens Stoltenberg (52) og Høyre-politiker Erna Solberg (50), i tillegg til familie og venner. Kronprinsessen svarte på spørsmål også fra hvermannsen i inn- og utland, men kan ikke love at hun vil fortsette å holde den personlig svarfrekvensen oppe.


Til tross for mye reising og jobbing har kronprinsparet, siden de tok over Skaugum, vært svært bevisst på at de ville ha et så normalt familieliv som mulig. Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus (6) får derfor på flere måter vokse opp som andre norske barn.

Når prinsessen fyller åtte år lørdag blir det privat familiefeiring, selv om anledningen er en offisiell flaggdag. Da statsminister Stoltenberg ønsker kronprinsessen velkommen på Twitter fredag, fikk han følgende svar:

– Tusen takk! Ha en fin helg! Her er det bursdagsfeiring av verdens skjønneste prinsesse!
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: NRK tause om eksklusiv MGP-jury