Oslo-skytingen:

Mette-Marit tok til tårene

Tydelig rørt etter nattens hendelse.

TÅRER: Kronprinsesse Mette-Marit klart ikke å holde tårene tilbake under nedleggelse av blomster ved åstedet for masseskytingen i Oslo sentrum. Video: Dagbladet TV/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag ble to personer drept og en rekke andre skadd, da 42 år gamle Zaniar Matapour skjøt mot tilsynelatende tilfeldige mennesker i området rundt London pub i Oslo sentrum.

I forbindelse med den tragiske hendelsen besøkte blant andre kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og statsminister Jonas Gahr Støre åstedet for skytingen ved London pub som skjedde natt til lørdag.

Også kronprinsparets sønn, prins Sverre Magnus, var til stede.

MINNEMARKERING: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøket åstedet for skytingen ved London pub som skjedde natt til lørdag. Foto: Javad Parsa / NTB
MINNEMARKERING: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøket åstedet for skytingen ved London pub som skjedde natt til lørdag. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Det var en tydelig preget kronprinsesse som la ned blomster på stedet. Hun, som mange andre, klarte heller ikke hun å holde tårene tilbake.

  • Se video øverst i saken.

Kronprins Haakon uttalte til pressen at hendelsen er tragisk og dramatisk.

- Tankene våre går til de som er rammet og deres pårørende. Nå ser vi frem til å legge ned blomster og passe på å ta vare på hverandre i dagene som kommer, sa han til pressen, og fortsatte:

- Vi vet det er mange dyktige mennesker som jobber i politiet og lederne våres som gjør de de kan for at slik at det aldri skal skje igjen.

I SORG: Norges kongefamilie er tydelig preget av nattens hendelse. Foto: Sergei Grits / AP Photo / NTB
I SORG: Norges kongefamilie er tydelig preget av nattens hendelse. Foto: Sergei Grits / AP Photo / NTB Vis mer

Tidligere lørdag uttalte kong Harald seg i anledning skytetragedien:

- Familien min og jeg er forferdet over nattens skytetragedie i Oslo sentrum, der to mennesker ble drept og mange skadet. Vi føler med alle pårørende og berørte og sender varme tanker til alle som nå er redde, urolige og i sorg.

LES OGSÅ: Oslo-skytingen: - Helt hjerteknust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer