Mette-Marit tok til tårene i møte med de pårørende

Konge- og kronprinsparet avlyste rojal feiring i Sverige for å vise støtte etter helikopterulykken i Bergen.

PREGET: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og statsminister Erna Solberg besøkte lørdag formiddag pårørendesenteret som er opprettet etter helikopterulykken utenfor Sotra.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PREGET: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og statsminister Erna Solberg besøkte lørdag formiddag pårørendesenteret som er opprettet etter helikopterulykken utenfor Sotra. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Etter planen skulle kronprinsparet og kongeparet delta i kong Carl Gustafs 70-årsdag i Stockholm, men skjebnen ville det annerledes. Fredag formiddag kom den tragiske nyheten om at et helikopter med 13 personer om bord hadde styrtet ved Turøy i Fjell kommune i Hordaland.

Kongeparet og kronprinsparet bestemte seg derfor for å avlyse fødselsdagsfeiringen i Stockholm, for å vise sympati og støtte til de pårørende etter helikopterulykken. 

Sammen med statsminister Erna Solberg (55) var kronprinsparet lørdag ettermiddag på plass i Bergen. De ble tatt imot av en tydelig preget Statoil-konsernsjef Eldar Sætre, og møtet fant sted ved pårørendesenteret på Kokstad i Bergen. Ifølge NRK har ekteparet gått fra bord til bord og vært i personlige samtaler med de berørte.

Kronprins Haakon (42) har også overbrakt kondolanser på vegne av sin far kong Harald (79) og sin mor dronning Sonja (78) til de pårørende -både familiene og de Statoil-ansatte.

- Det har vært sterkt å møte de pårørende. Det er alltid tungt å møte mennesker i sorg. Men jeg tror det har vært fint for de pårørende å møte kronprinsparet. Det viser at det norske samfunnet er stort, at vi står sammen, og jeg tror også det har vært godt for kronprinsparet å få tilbakemeldinger fra de frivillige ved pårørendesenteret, sa Erna til pressen etter det nesten to timer lange møtet. 

VISER OMSORG: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og statsminister Erna Solberg besøkte lørdag ettermiddag pårørendesenteret som er opprettet etter helikopterulykken utenfor Sotra. De ble tatt imot av konsernsjef Eldar Sætre i Statoil på Scandic Bergen. Foto: NTB Scanpix
VISER OMSORG: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og statsminister Erna Solberg besøkte lørdag ettermiddag pårørendesenteret som er opprettet etter helikopterulykken utenfor Sotra. De ble tatt imot av konsernsjef Eldar Sætre i Statoil på Scandic Bergen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kronprinsparet snakket ikke med pressen, men dro rett til Flesland flyplass etter å ha tatt farvel med statsministeren og Statoil-konsernsjefen.

Ba Märtha og Ari om å representere kongehuset i Stockholmen

Kong Harald har bedt Märtha Louise og Ari Behn om å representere den norske kongefamilien i Stockholm under feiringen av Svenskekongen, og de var på plass da kong Carl Gustaf ble hyllet av folket i strålende solskinn på Ytre Borggård på slottet.

Märtha stile i norsk design - en gullkjole fra norske MagMaLou, og strålte side om side med sin ektemann. Det var forøvrig første gang den nybakte moren prinsesse Sofia viste seg offentlig etter at hun ble mor 19. april. 

PÅ PLASS I STOCKHOLM: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn representerer det norske kongehuset i Stockholm denne helgen, i forbindelse med svenskekongens 70-årsdag. Etter planen skulle også dronning Sonja, kong Harald, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit også ha vært med, men de har heller valgt å vise støtte og omsorg overfor de pårørende etter helikopterulykken. Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS I STOCKHOLM: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn representerer det norske kongehuset i Stockholm denne helgen, i forbindelse med svenskekongens 70-årsdag. Etter planen skulle også dronning Sonja, kong Harald, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit også ha vært med, men de har heller valgt å vise støtte og omsorg overfor de pårørende etter helikopterulykken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For det norske kongeparet og kronprinsparet er det en selvfølge å avlyse en slik tilstelning når landet er blitt rammet av en dyp tragedie. Vi har sett dem utallige ganger før - når de viser omtanke, støtte og nærhet overfor befolkningen.

- Vi setter pris på at kronprinsparet og statsministeren nå tar turen til pårørendesenteret i Bergen. Det viser at en hel nasjon, ikke bare vår bedrift, står sammen med familiene som er berørt i en stor sorg, uttalte konsernsjef Eldar Sætre til pressen lørdag formiddag.

Det svenske kongehuset, med jubilanten kong Carl Gustaf i spissen, har også sendt sine dypeste kondolanser til de berørte av helikopterulykken, melder NRK.

LES OGSÅ: Derfor meldte Sofia avbud

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer