Mette-Marit til kamp mot fordommer

- Jeg vet hvordan det er å føle seg annerledes, sier Kronprinsessen. Hun mener dette kan være årsaken til at hun engasjerer seg så sterkt i hiv/aids-problematikken.

TIL KAMP: Kampen mot Hiv og Aids – og de fordommene det fører med seg er blitt Mette-Marits store hjertesak. Til uken leder hun til toppmøte i Oslo. Foto: SCANPIX
TIL KAMP: Kampen mot Hiv og Aids – og de fordommene det fører med seg er blitt Mette-Marits store hjertesak. Til uken leder hun til toppmøte i Oslo. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Til uken inviterer kronprinsesse Mette-Marit 30 av verdens unge ledere innen hiv/aids-feltet til Oslo – til såkalt Young Leader Summit, som blant annet skal ha møter om bord i Kongeskipet på havnen i Oslo.
Mette-Marit er som kjent spesialmedarbeider for FN-organisasjonen UNAIDS – og har foretatt en rekke utenlandsreiser som spesialutsending for organisasjonen.

- Arbeidet som spesialutsending har satt meg i kontakt med både de som er berørt av hiv og aids og de fremste ekspertene i verden. Det føler at jeg føler jeg har fått ganske god kunnskap om emnet, sier Mette-Marit til Dagbladets Magasinet.
Mette-Marit har sin egen teori om hvorfor hun engasjerer seg så sterkt i aids-saken.

- Jeg vet noe om hvordan det er å føle seg annerledes. Kanskje er det det som har gjort at jeg har engasjert meg så sterkt i hiv/aids-problematikken. Jeg hadde en ganske tøff prosess da jeg kom hit og jeg opplever en identifikasjon med folk som føler seg utenfor, sier hun til Magasinet.

Mette-Marits engasjement blir tatt godt i mot.
- Jeg synes det er flott at Kronprinsessen bruker sin rolle og posisjon til å sette fokus på saker hun brenner spesielt for, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no.

Og:

- Kampen mot aids er blitt Mette-Marits store hjertesak – og hennes engasjement er dypt og ekte. Hun er spesielt opptatt av gjøre noe med de fordommer og den stigmatisering mennesker med aids møter. Derfor lånte hun også sitt ansikt til en stor aids-kampanje i Mexico i fjor sommer med teksten "Hvis jeg var hiv-positiv, ville du ha invitert meg hjem?".

Dette gjorde inntrykk.

- Da jeg var i Mexico med kronprinsparet tidligere i år, møtte jeg mange som roste Mette-Marit for hennes innsats, sier Totland.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Kaster toppen for aids-saken