ENGLANDS ROSE: Prinsesse Diana ble elsket av hele verden for sin medmenneskelighet. Foto: AP
ENGLANDS ROSE: Prinsesse Diana ble elsket av hele verden for sin medmenneskelighet. Foto: APVis mer

Mette-Marit tar en Diana

- Jeg vil vise andre at de er verdt noe...

SEHER.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (36) reiste i 2005 til det sørafrikanske landet Malawi. 4 år etter reisen, er den fortsatt ikke glemt.

Etter det sterke møtet med det overfylte sykehuset, og en befolkning hvor 10 prosent er rammet av hiv og aids bestemte kronprinsessen seg for å gjøre en forskjell.

Hennes rolle som kronprinsesse tar hun alvorlig. Nå vil hun ifølge Hjemmet gå i prinsesse Dianas fotspor, og kjempe en ekstra kamp for mennesker i nød.

- Jeg kan ennå kjenne det på kroppen, den grusomme følelsen av at jeg kunne reise hjem igjen. Jeg hadde en vei ut, jeg kunne dra hjem til familien min, velge et godt liv for barna mine, og der satt kvinnene og kunne ikke gjøre noe, sa Mette-Marit til Dagbladet i sommer.

Mette-Marit har blant annet trukket fram Dianas hjertesak - kampen mot AIDS - som en av sine fanesaker.

Kronprinsessen har de siste tre årene deltatt på flere helsekonferanser om den alvorlige sykdommen verden rundt, og engasjert seg i organisasjoner som Kirkens Bymisjon, Hiv-Norge og Norad her hjemme.

- Jeg kan bruke min posisjon til å løfte andre. Til å fortelle dem at de er verdt noe. Dette er noe jeg føler jeg kan bidra med, har hun tidligere uttalt til Dagbladet.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Mette-Marit tatt av vinden