Mette-Marit tapte prinsessekåring

Kronprinsesse Victoria er nesten fire ganger så populær som Mette-Marit.

PÅ FJERDEPLASS: Her stråler kronprinsesse Mette-Marit under kronprinsbryllupet i Luxembourg i oktober i fjor. Hun kom på fjerdeplass i kåringen over Europas mest populære prinsesser. Foto: FameFlynet Sweden
PÅ FJERDEPLASS: Her stråler kronprinsesse Mette-Marit under kronprinsbryllupet i Luxembourg i oktober i fjor. Hun kom på fjerdeplass i kåringen over Europas mest populære prinsesser. Foto: FameFlynet Sweden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: På oppdrag fra det tyske ukebladet Frau im Spiegel har 1002 tyske kvinner kåret svenske kronprinsesse Victoria til Europas favorittprinsesse. Britenes hertuginne Kate kommer på andreplass i kåringen.

Victoria fikk hele 25 prosent av stemmene i kåringen. Det er to prosent mindre enn det hun fikk i samme kåring i 2012. Hjemme i Sverige er også Victoria meget populær. Nylige kom det frem i en meningsmålingen at svenskene ønsker seg kronprinsessen som dronning innen ti år.

16 prosent av de spurte hadde hertuginne Kate som sin favoritt, mens kronprinsesse Maxima av Nederland kom på tredjeplass. Hjemme i England er forøvrig prins William tre ganger så populær som Kate.

I år som i fjor kom kronprinsesse Mette-Marit på fjerdeplass i kåringen.

I 2012 svarte 11 prosent at Mette-Marit var deres favoritt. I løpet av året som har gått siden den gang har Mette-Marit mistet fire prosent. Nå sier 7 prosent av tyskerne at kronprins Haakons kone er den de liker best av prinsessene.

På plassene bak fulgte kronprinsesse Letizia av Spania (3 prosent) og kronprinsesse Mary av Danmark (2 prosent).

Fyrstinne Charlene, Mathilde av Belgia og Luxembourgs nygifte kronprinsesse Stéphanie fikk én prosent hver.
 
LES OGSÅ: Nyheten om Mette-Marit gikk verden rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer