Mette-Marit stepper inn for Harald

Slottet har i dag sendt ut melding til pressen.

Kronprinsesse Mette-Marit på Slottsplassen mandag denne uka. Nå skal hun overta Haralds representasjonsoppgave fredag. Foto: NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit på Slottsplassen mandag denne uka. Nå skal hun overta Haralds representasjonsoppgave fredag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kong Harald (79) skulle i utgangspunktet legge ned grunnsteinen for det nye Munchmuseet i Bjørvika på fredag. Nå melder Slottet i en melding at det blir forandring i planene. Kronprinsesse Mette-Marit stepper inn for kong Harald.

«Etter oppsatt program skulle Hans Majestet Kong Harald foreta grunnsteinnedleggelsen, men kommer til å delta i en begravelse på det aktuelle tidspunktet. Kronprinsesse Mette-Marit vil forestå grunnsteinnedleggelsen i Kongens sted», står det i meldingen.

Kronprinsesse Mette-Marit er i likhet med sin svigermor, dronning Sonja, glødende opptatt av kunst og kultur, og kronprinsessen vil nok gjøre en svært god jobb fredag.

Grunnarbeidene på det nye Munchmuseet er allerede ferdig - nå gjenstår det bare å reise det monumentale bygget, som får Operaen som nærmeste nabo.

Viser seg offentlig

Etter flere måneder med få representasjonsoppdrag har kronprinsesse Mette-Marit den siste tiden stadig oftere vist seg offentlig.

Mandag var hun med på Slottsplassen for å ta imot presidenten fra Singapore, som er i Norge på statsbesøk. Mette-Marit skal også besøke Norad denne uka, i tillegg til å kaste glans over en mottagelse for heltene fra olympiaden og paralympics freddag kveld. Da får hun også hjelp fra kronprins Haakon, som også er oppsatt på jobb sammen med Mette-Marit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer