2015: Afrohøna ble ribbet og servert til Mette-Marit denne uka. Foto: Privat/Henning Jensen
2015: Afrohøna ble ribbet og servert til Mette-Marit denne uka. Foto: Privat/Henning JensenVis mer

Mette-Marit spiste høna som verpet gaven

I fjor fikk Mette-Marit med seg eggene hjem. I år spiste hun høna.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit strålte som ei sol da hun ankom Geitmyra matkultursenter i Oslo denne uka.  Kronprinsessen trosset en kraftig influensa for å møte barnehagebarna fra Steinrøysa barnehage i Nittedal, som var invitert for å lage mat til Mette-Marit.

Kronprinsessen besøkte Geitmyra i anledning Barnehagedagen og Friluftslivets år.

Fikk med seg egg

Også i fjor gjestet Mette-Marit det kjente matkultursenteret i Oslo, som er drevet av den kjente TV-kokken Andreas Viestad.

Den gang var fokus på Verdens miljødag, og etter en omvisning på det lille småbruket fikk også kronprinsesse Mette-Marit se på hønene i hønsegården. En av de som spankulerte rundt bak nettingen var «Afrohøna» - en rasehøne av polsk avstamming. Da hun forlot gården fikk hun også med seg økologiske egg hjem til Skaugum.

2014: Kronprinsesse Mette-Marit fikk egg fra hønsegården da hun besøkte Geitmyra i fjor. Her med TV-kokken Andreas Viestad. Foto: Anders Johan Stavseng
2014: Kronprinsesse Mette-Marit fikk egg fra hønsegården da hun besøkte Geitmyra i fjor. Her med TV-kokken Andreas Viestad. Foto: Anders Johan Stavseng Vis mer

Ribbet høne

Denne gangen fikk imidlertid Mette-Marit servert den flotte «Afrohøna», som måtte bøte med livet dagen før det kongelige besøket grunnet en klump i foten.

TOK GREP: Lærer Camilla Stang ribber Afrohøna for fjær dagen før besøket til Kronprinsessen.
TOK GREP: Lærer Camilla Stang ribber Afrohøna for fjær dagen før besøket til Kronprinsessen. Vis mer

«Afrohøna» ble først ribbet og deretter tilberedt med urter i hønsesuppa. Barna fra Steinrøysa barnehage i Nittedal hadde også hentet økologiske grønnsaker fra Geitmyras hage for å smakstilsette suppa, og barna var naturligvis svært spent på om Mette-Marit gledet seg til å smake høna:

- Ja, det gleder jeg meg til, sa Mette-Marit til barna da hun kom.

Kronprinsessen storkoste seg med hønsesuppa, som ble varmet i en sort gryte over et bål midt på tunet.

Da Mette-Marit forlot Geitmyra var hun også strålende fornøyd med lunsjen:

- Den var kjempegod, sa Mette-Marit til Se og Hør.

Det mange har lurt på i alle år er «Hvem kom først - høna eller egget?» Mette-Marit fikk ihvertfall egget først - og spiste deretter høna...

LES OGSÅ: Prins Charles er ikke fornøyd med Kate