KLINTE TIL: Torsdag fikk kronprinsesse Mette-Marit et svært nært møte med «skogens konge». Foto: Andreas Fadum
KLINTE TIL: Torsdag fikk kronprinsesse Mette-Marit et svært nært møte med «skogens konge». Foto: Andreas Fadum Vis mer

Mette-Marit sjarmert av «Krompen»

- Jeg har ikke så veldig lyst til å ha ham helt oppi ansiktet, lo kronprinsessen.

Publisert

Fra tirsdag og frem til i dag, har kronprinsparet vært på fylkestur i Oppland. Det er mer eller mindre den «samme» turen de hadde på sin aller første fylkestur som nygifte for 18 år siden, i september 2001.

I løpet av de tre dagene har kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit (46) besøkt kommunene Dovre, Lesja, Skjåk, Lom, Vågå og Sel.

Torsdag avsluttet duoen fylkesturen i Sel kommune. Her besøkte de Glittersjå fjellgård, hvor gjestene kan komme i nærkontakt med både store og små firbeinte dyr. Her var det spesielt ett møte som fikk latteren frem hos Mette-Marit.

SJARMERT: Mette-Marit synes elgen, med det klingende kallenavnet «Krompen», hadde like snille øyne som ektemannen. Foto: Andreas Fadum
SJARMERT: Mette-Marit synes elgen, med det klingende kallenavnet «Krompen», hadde like snille øyne som ektemannen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Det forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, som var med i pressekorpset som fulgte kronprinsparet på turen.

- Det var en tam elg ved navn «Krompen» på gården, og kronprinsessen fant virkelig tonen med den litt pågående elgen. Det våte kysset fra elgen ble imidlertid kanskje litt nærgående … Men hun innrømmet at hun synes elgen var veldig skjønn, akkurat som ektemannen, sier Vagle.

Saken fortsetter nedenfor.

TAM: «Krompen» virket å nyte oppmerksomheten fra kronprinsparet. Foto: Andreas Fadum
TAM: «Krompen» virket å nyte oppmerksomheten fra kronprinsparet. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Veldig sjarmerende

Selv sa kronprinsessen følgende til den oppmøtte pressen om sitt nære møte med «skogens konge»:

- Den elgen var veldig skjønn altså. Jeg må bare si det. Veldig sjarmerende. Men jeg tror ikke akkurat at jeg har så veldig lyst til å ha ham helt oppi ansiktet, lo hun.

- Men det er veldig fascinerende å se at han har blitt så tam. Det var gøy, og så har han utrolig snille øyne. Der er dere ganske like, sa hun og kikket på ektemannen.

Saken fortsetter nedenfor.

KOSTE SEG: På gården var det også noen flotte hunder og valper som fikk kos. Foto: Andreas Fadum
KOSTE SEG: På gården var det også noen flotte hunder og valper som fikk kos. Foto: Andreas Fadum Vis mer

På Glittersjå fjellgård finnes det en rekke frittgående dyr, som blant annet hester, sau, kyr, villsvin og kaniner, og kronprinsparet fikk anledning til å hilse på mange av dem.

Spesielt koste Mette-Marit seg med hundene.

- Kronprinsessen er veldig dyrekjær, og trivdes åpenbart godt på gården. Hun la blant annet sin elsk på noen nydelige valper, som hun nesten ikke greide å forlate, forteller Vagle.

Saken fortsetter nedenfor.

Fikk hilsen fra superstjerne

Tirsdag formiddag delte kronprinsesse Mette-Marit et innlegg på Instagram, en «selfie» der hun og kronprins Haakon tilsynelatende sitter i baksetet på en bil.

«Da er vi klare for fylkestur i Oppland», skrev hun blant annet til bildet.

Blant dem som har kommentert innlegget finner man prinsesse Märtha Louise (47) sin kjæreste, Durek Verrett (44).

«Elsker dette [bildet] av dere begge. Savner dere. Klemmer fra London», skrev han til Instagram-bildet.

Også Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow (46), som har kjent kronprinsessen i mange år, har valgt å kommentere bildet:

«Kjærlighet til dere begge», skrev Oscar-vinneren.

FORNØYD: Hjemmelagets kaptein, kronprinsesse Mette-Marit, scorte to mål under mandagens vennskapskamp mot Nordstrand Allsport. Video: Henriette Eilertsen Vis mer

LES OGSÅ: Instagram tror ikke på Märtha

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer