FOTOGRAFER I KØ: Kronprinsesse Mette-Marit ankommer mottagelsen i Rådhuset sammen med borgermester Petra Roth før åpningen av Edvard Munch utstillingen Det moderne blikk i Schirn Kunsthalle i Frankfurt. 75 pressefotografer var møtt fram for å forevi Foto: SCANPIX
FOTOGRAFER I KØ: Kronprinsesse Mette-Marit ankommer mottagelsen i Rådhuset sammen med borgermester Petra Roth før åpningen av Edvard Munch utstillingen Det moderne blikk i Schirn Kunsthalle i Frankfurt. 75 pressefotografer var møtt fram for å forevi Foto: SCANPIXVis mer

Mette-Marit satte ny rekord

- Bildene alene hadde neppe samlet 75 pressefotografer til en utstillingsåpning.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit kastet tidligere denne måneden glans over åpningen av Munch-utstillingen i Frankfurt. 75 pressefotografer var møtt fram for å forevige Mette-Marit foran kunstverkene. 

I Dagsrevyens innslag fra arrangementet ble det gjort til et poeng at det var Munch som trakk så mange pressefolk i utlandet.

Nå forteller ambassaderåd Anne-Kirsti Wendel Karlsen på sin blogg hos regjeringen.no imidlertid at det er kronprinsesse Mette-Marit (38) som har mye av æren for det enorme presseoppmøtet;

- Bildene alene hadde neppe samlet 75 pressefotografer til en utstillingsåpning, men det gjør altså kronprinsessen, skiver Wendel Karlsen.


Tysk presse omtalte besøket stort i de fleste publikasjoner, og Kronprinsessens innsats førte til at hele 6.500 besøkende møtte opp første helg. Det er rekord i museets 30—årige historie!

- Hennes evne til å kombinere det jordnære med det glamorøse tar tyskerne med storm, og markedsverdien av et slikt besøk kan knapt måles i kroner og øre, skriver ambassaderåden.

Vandreutstillingen startet sin reise på Pompidou-senteret i Paris, hvor dronning Sonja (74) var det store trekkplasteret. Etter Tyskland går ferden til London og TATEs fantastiske kunstgalleri, som ligger ved Themsens elvebredd.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: