Mette-Marit på bunn i kjolekåring

«Nattkjole» og «gardin» er karakteristikkene som går igjen om Mette-Marits kjoler under kroningen i Nederland. Men kronprinsesse Mary hylles av alle.

GARDIN OG PYSJ?: Seoghør.nos lesere på Facebook har ikke vært nådige i karakteristikkene av Mette-Marits antrekk under kroningen i Nederland, og heller ikke på Hello!s kåring kommer hun så godt ut av det. Men moteekspertene hyller Mette-Marit for d Foto: Fame Flynet
GARDIN OG PYSJ?: Seoghør.nos lesere på Facebook har ikke vært nådige i karakteristikkene av Mette-Marits antrekk under kroningen i Nederland, og heller ikke på Hello!s kåring kommer hun så godt ut av det. Men moteekspertene hyller Mette-Marit for d Foto: Fame Flynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit strålte i flotte kreasjoner fra sine italienske superdesignere under innsvergelsen av kong Willem-Alexander i Nederland denne uken.

Under gallamiddagen til ære for prinsesse Beatrix bar Mette-Marit et blomstrende antrekk som var nytt for anledningen. Som SeogHør.no avslørte er kjolen fra den italienske designeren Giambattista Vallis vår/sommer-kolleksjon for 2013 og ble ikke vist på catwalken, men flere varianter i samme materiale er til salgs på nettet. Blant annet selger Matchesfashion en kort variant til 15 880 kroner.

Men leserne av et av Englands største mote- og kjendismagasiner, Hello! er ikke imponert over Mette-Marits antrekk.

I skrivende stund er kronprinsessen på fjerde sisteplass i avstemmingen med bare 48 stemmer. Kronprinsesse Mary leder med 1753 stemmer.

Under den høytidlige innsvergelsen av kong Willem-Alexander i Nieuwe Kerk i Amsterdam kom Mette-Marit i en perlebrodert brokadekreasjonen. Seoghør.no var de første som omtalte kjolen, som er fra det italienske motehuset Valentinos høst/vinter-kolleksjon for 2013. Kolleksjonen er flunkende ny – den ble vist på catwalken i Paris 5. mars! Modellen viste en knelang variant, men Mette-Marits er fotsid.

Heller ikke Valentino-kjolen har falt i smak hos leserne til bladet Hello!

Bare 35 har stemt på at denne kjolen var flottest.

Prinsesse Lalla Salma av Marokko leder med 1027 stemmer.

Se og Hørs egne Facebook-sider får også Mette-Marits kjolevalg hard medfart.

«Ligna på min nattkjole synest eg, men men, smak og behag», skriver en som kommentar til kjolen fra Giambattista Valli.

«Begge kjolene er helt forferdelige, denne brokadegreia er fæl. Midtsommerdrøm kaller dere den andre kjolen som mer ser ut som min bestemors flanellsnattkjole!!! Hun er håpløs i klesveien......veske til 19000??????? Ett hån mot de fleste.....», mener en annen.

Og flere får også assosiasjoner til gardiner om Mette-Marits kjole under kroningen. 

 
«Lekkert, neste gang kan designeren få de gamle kjøkkengardinene mine, ska få det billig,» skriver en, og «Ser ut som en gardin,» kommenterer en annen.

Men blant moteekspertene får kronprinsessen skryt.

- Dette er en veldig feminin kjole i en romantisik luksushippie-stil. Jeg synes Mette-Marit kler pasteller veldig godt, sier bladet HENNEs sjefredaktør Laila Madsø til Se og Hør.

Du kan fortsatt stemme på de kongeliges antrekk på nettsiden til Hello Magazine (ekstern link).

Du kan lese alt om tronskiftet i Nederland - og se alle kjolene - i Se og Hør som er i salg nå. 

LES OGSÅ: Mette-Marit tapte prinsessekåring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer