Mette-Marit og Haakon hyllet som rockestjerner

Kronprinsparet tilbake på jobb etter ferien.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har i sommer storkost seg på hytta på Dvergsøya utenfor Kristiansand sammen med de tre barna.

Kronprinsfamilien har slappet av på den frodige øya, besøkt venner og familie og hatt besøk fra fjern og nær. Familien har også rukket å feire Haakons 41-årsdag.

SOMMERIDYLL: Kronprinsparet har tilbragt mesteparten av sommeren på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Foto: Anders Martinsen fotografer
SOMMERIDYLL: Kronprinsparet har tilbragt mesteparten av sommeren på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Foto: Anders Martinsen fotografer Vis mer

Tidligere i sommer avbrøt imidlertid Haakon og Mette-Marit ferien for å besøke en Røde kors-leir. Organisasjonen arrangerer hvert år gratis sommerferie for familier med vanskelig økonomi, og kronprinsparet ønsket i år å spre glede til barna på leiren.I tillegg har Mette-Marit vært på visitt hos sin motementor og venninne Franca Sozzani (64) i Portofino i Italia. Den italienske Vogue-redaktøren har sommerhus i den pittoreske byen, og Mette-Marit har vært på plass i Portofino tidligere for å lade batteriene.

VENNINNEFERIE: Moteredaktør Franca Sozzani og Mette-Marit vandret gatelangs i Portofino og storkoste seg i sommervarmen. Foto: Splash News/ All Over Press
VENNINNEFERIE: Moteredaktør Franca Sozzani og Mette-Marit vandret gatelangs i Portofino og storkoste seg i sommervarmen. Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.15 timers arbeidsdag
Nå har hverdagen innhentet de kongelige, for i dag starter høsthalvåret med offisielt besøk for kronprinsparet i Østfold.

I utgangspunktet var det bare kronprinsen som skulle delta på dette arrangementet, men i går ble det kjent at også kronprinsessen dukker opp til stor glede for både ektemannen og arrangørene.

Mette-Marit og Haakon innledet besøket i Spydeberg, hvor det var offisiell åpning av det fredede prestegårdsanlegget og signering av minnestein. Kronprinsparet fikk også se utdrag av stykket Spillet om Grunnloven. Etter omvisning i formalhaven på Spydeberg prestegård var lunsj.

Moss var neste stopp i Østfold, hvor kronprinsparet var tilstede på ungdomsseminar i Kirkeparken, steetparty i gågata og mottagelse på Cafe Trappane.

Da kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon ankom Kirkeparken videregående skole i Moss ble de regelrett hyllet som rockestjerner. Elevene ved skolen hadde tatt oppstilling i atriumet og trampeklappet de kongelige inn til setene. Applausen ville ingen ende ta, og Mette-Marit vinket til elevene, som jublet tilbake.

TV-stjerna Marco Elsafadi hilste kronprinsparet velkommen før Haakon tok ordet og holdt en tale for elevene, og stemninga sto i taket da han var ferdig!

Besøket avsluttes med premiereforestillingen for «Spelet om Christian Frederik» i Nesparken, men denne delen av programmet dropper kronprinsessen. Kronprinsen blir imidlertid igjen, og avslutter ikke arbeidsdagen før halv ti på kvelden. Medregnet reisetid til og fra Skaugum vil dermed høstens første dag på jobb strekke seg til over femten timer for Haakon!

Her kan du lese det detaljerte programmet på Kongehusets nettsider.

I Se og Hør som er i salg på tirsdag kan du se flere bilder fra besøket.

LES OGSÅ: Nakesjokk for Pierre Casiraghi

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer