FRA BANKETT TIL FLYDAG: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit koser sge i Vietnam, og onsdag kveld var det bankett for de to. Torsdag skal de ut på rundreise. Fra Hanoi til  Hue og så til Ho Chi Minh. Foto: Julian Parker/UK press
FRA BANKETT TIL FLYDAG: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit koser sge i Vietnam, og onsdag kveld var det bankett for de to. Torsdag skal de ut på rundreise. Fra Hanoi til Hue og så til Ho Chi Minh. Foto: Julian Parker/UK pressVis mer

Mette-Marit og Haakon fra fest til turbodøgn

Flyr chartret fly for å rekke tre byer på en dag.

SEOGHØR.NO: Torsdag er det igjen full rulle fra morgen til kveld for kronprinsparet i Vietnam.

Ettersom presidenten i Landet, Truong Tan Sang, har vært på statsbesøk til Japan og nå er tilbake i Vietnam har han ytret ønske om å hilse på kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Dermed starter dagen med en ny høflighetsvisitt i presidentpalasset.

Mette-Marit og Haakon var også i presidentpalasset onsdag - men da var det verten for besøket, visepresident Nguyen Thi Doan, som møtte kronprinsparet.

Etter møtet blir kronprinsparet fraktet rett til flyplassen, hvor et innleid fly står klart for avgang til byen Hue. Her skal den norske delegasjonen få se den «ekte» landsbygda i Vietnam.

Mette-Marit og Haakon skal besøke en skole, og så skal de innom prosjekter i regi av Norsk Folkehjelp og Kirkens Nødhjelp. Blant høydepunktene er en kontrollert mineeksplosjon.

De norske organisasjonene har i flere år arbeidet for å fjerne landminer. Det ligger fortsatt miner i bakken etter vietnamkrigen, og hvert år dør uskyldige fordi de tråkker på miner. Dette går særlig ut over barn og unge som leker.

Kronprinsparet skal også spille fotball med ungdom. Klokka ni på kvelden letter igjen flyet - denne gang i retning Ho Chi Minh. Her er det meldt 35 varmegrader og høy luftfuktighet.

LES OGSÅ: Haakon tok selfie