VOKSER FORT: I dag får kronprinsparet nok en tenåring i hus. Prins Sverre Magnus fyller hele 13 år, noe Kongehuset feirer med disse nye bildene. Her poserer han stolt med storesøster prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Julia Naglestad / Kongehuset
VOKSER FORT: I dag får kronprinsparet nok en tenåring i hus. Prins Sverre Magnus fyller hele 13 år, noe Kongehuset feirer med disse nye bildene. Her poserer han stolt med storesøster prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Julia Naglestad / Kongehuset Vis mer

Prins Sverre Magnus fyller 13 år:

- Mette-Marit og Haakon er garantert stolte

Feirer «tenåringsprinsen» med nye bilder.

Publisert

I dag er det 13 år siden prins Sverre Magnus av Norge kom til verden. Kronprinsparets yngste barn er nummer tre i den norske arvefølgen, rett bak sin storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra (14), og sin far, kronprins Haakon (45).

Da han den 3. desember 2005 kom til verden på Rikshospitalet i Oslo var det mange som delte kronprinsfamiliens glede. Den vesle prinsen var den gang 52 centimeter lang og veide rett oppunder fire kilo. Et par dager senere kunne en stolt kong Harald (81) og kronprins Haakon avsløre navnet på den nyfødte prinsen.

Han har vokst opp i rampelyset, og kongelige beundrere har hele tiden kunnet følge hans oppvekst.

Kronprinsesse Mette-Marit (45) har ofte hatt ham på armen opp gjennom årene, og med tiden har han sakte, men sikkert, blitt en selvstendig og ung mann.

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Stor dag

- Mette-Marit og Haakon er garantert stolte av at yngstemann endelig er blitt tenåring, sier Anders Johan Stavseng, kongehusekspert i Se og Hør.

- Det er en stor dag for prins Sverre Magnus i dag, eller «Magnus», som han kalles innad i familien. Når kongefamiliens medlemmer fyller år feires det alltid med selskap, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Han har fulgt prinsens oppvekst tett, og har sett ham vokse seg inn i rollen han i dag har. Prins Sverre Magnus har ikke tittelen «Hans Kongelige Høyhet», slik hans storesøster har. Fødselsdagen hans er heller ikke flaggdag i Norge.

KJERNEFAMILIEN: Prins Sverre Magnus' første jul ble godt fotografert, og siden har han vært i søkelyset. Derfor er det nok mange som synes det er gøy å se ham vokse opp. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
KJERNEFAMILIEN: Prins Sverre Magnus' første jul ble godt fotografert, og siden har han vært i søkelyset. Derfor er det nok mange som synes det er gøy å se ham vokse opp. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix Vis mer

Til tross for at han muligens lever med mindre press enn sin søster, som en gang i fremtiden trolig blir landets dronning, krever det sin tenåring å vokse opp i landets kanskje aller mest kjente familie.

Kongehuset har i anledning den store dagen valgt å offentliggjøre to nye bilder av den unge sjarmøren. På det ene poserer han med storesøsteren, mens han på det andre smiler inn i kameraet alene.

HURRA: Prins Sverre Magnus begynner å bli en ung mann. Foto: Julia Naglestad / Kongehuset
HURRA: Prins Sverre Magnus begynner å bli en ung mann. Foto: Julia Naglestad / Kongehuset Vis mer

Prinsen er ikledd et par store briller med gulldetaljer, en blazer og en skjorte på de nye bildene. Det er ikke vanskelig å se hvem han slekter på. Samtidig som han både ligner på sin far og sin mor, ser man også likheter til halvbroren hans - Marius Borg Høiby.

- Vekket med sang

Stavseng er ikke i tvil om at prinsen blir gjort stas på i dag, både før og etter skoledagen. Ifølge Kongehuset går prinsen på Montessoriskolen i Oslo, som ligger på Vettakollen.

- Prinsen ble nok vekket til bursdagssang og pakker fra sine nærmeste. Senere i dag blir det nok en større feiring hjemme på Skaugum i Asker, hvor kronprinsfamilien bor. Vanligvis kommer både søskenbarn, onkler og tanter og besteforeldre på besøk, og da blir det flere pakker og bursdagskake på jubilanten, forteller han, og fortsetter:

GODGUTT: Prins Sverre Magnus har vokst opp i rampelyset, og er med familien på flere offisielle arrangementer. Her er han fotografert i Oslo Domkirke i forbindelse med kongeparets gullbryllup i august. Foto: NTB scanpix
GODGUTT: Prins Sverre Magnus har vokst opp i rampelyset, og er med familien på flere offisielle arrangementer. Her er han fotografert i Oslo Domkirke i forbindelse med kongeparets gullbryllup i august. Foto: NTB scanpix Vis mer

- På de nye bildene fra kongehuset ser vi en ung, men også voksen mann. Han er blant annet fotografert sammen med storesøster Ingrid Alexandra. Prinsessen har allerede begynt å representere for kongehuset, og snart vil nok prinsen følge i hennes fotspor.

Man skal ikke se bort fra at prinsens faddere kanskje ringer inn med en liten bursdagshilsen.

Fadderne til prins Sverre Magnus er dronning Máxima (47) av Nederland, kronprins Pavlos (51) av Hellas, prinsesse Rosario av Bulgaria, Espen Høiby, Bjørn Stensland, Marianne Gjellestad og vår egen dronning Sonja.

SKØYER: Kronprinsfamilien fotografert i sommer. På bildet ser det ut som prinsen driver med ablegøyer bak skuldrene til storesøsteren. Foto: NTB scanpix
SKØYER: Kronprinsfamilien fotografert i sommer. På bildet ser det ut som prinsen driver med ablegøyer bak skuldrene til storesøsteren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kanskje det også hender at prinsen får et trommesett i gave av foreldrene. Kongehuset har nemlig tidligere opplyst om at dette er en av 13-åringens store hobbyer. Han driver også med både ski og surfing på fritiden.

LES OGSÅ: Avslørte hva barna kaller prins William

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer