FINNES IKKE DÅRLIG VÆR: Kronprins Haakon var kledd i gallauniform, mens hans kjære Mette-Marit gikk for et mørkeblått formiddagsantrekk.  Foto: NTB scanpix
FINNES IKKE DÅRLIG VÆR: Kronprins Haakon var kledd i gallauniform, mens hans kjære Mette-Marit gikk for et mørkeblått formiddagsantrekk. Foto: NTB scanpixVis mer

Mette-Marit møtte presidenten i gummistøvler

Kronprinsessen tok hensyn til vær og helse, da hun valgte skotøy til mottakelsen på Slottsplassen.

SEOGHØR.NO: Værgudene viste seg ikke fra sin beste side da kongefamilien tok imot Polens president Andrzej Duda (44) og hans fru Agata Kornhauser-Duda (44) på Slottsplassen for et par uker siden.

Himmelen åpnet seg like før kong Harald (79), dronning Sonja (78), kronprinsesse Mette-Marit (42) og kronprins Haakon (42) møtte opp, og regnet høljet ned over de prominente gjestene.

Både Sonja og Mette-Marit var heldigvis beredt, og stilte med paraplyer for å beskytte seg mot bygene.

Kronprinsessen stilte i tillegg uvanlig nok i gummistøvler til sin elegante kåpe i mørkeblått.

Saken fortsetter nedenfor.

STØVEL-DANS: Hennes fornuftige skovalg skyldes åpenbart vind og vær på Slottsplassen, men trolig også ryggsmerter. Foto: NTB scanpix
STØVEL-DANS: Hennes fornuftige skovalg skyldes åpenbart vind og vær på Slottsplassen, men trolig også ryggsmerter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Avlyste

Men det var trolig ikke bare været hun tok hensyn til. De flate og stødige støvlene i stedet for høye hæler, var nok vel så mye et helsevennlig valg.

For dem som var til stede på Slottsplassen kunne tydelig se at kronprinsessen slet med ryggsmerter, da hun skulle opp og ned fra podiet.

Og da kveldens gallamiddag kom, måtte hun rett og slett kaste inn håndkleet.

Prolaps

Ifølge Slottet ble den flere timer lange middagen for belastende for kronprinsessens rygg, og hun måtte derfor avlyse.

Mette-Marit har slitt med tilbakevendende plager i rygg og nakke etter et fall i Ukraina i 2008, og ble senest operert for prolaps i nakken i 2013.

KLEDD FOR VÆRET: Kronprins Harald og kronprinsesse Mette-Marit på Slottsplassen.  Foto: NTB scanpix
KLEDD FOR VÆRET: Kronprins Harald og kronprinsesse Mette-Marit på Slottsplassen. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Kate strålte på dronningens store dag

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.