Mette-Marit møtte folket i Rogalands-bunad

Mette-Marit elsker bunader og hele familien fulgte hennes eksempel da de møtte folket på Skaugum på 17. mai. Se bildespesial av Mette-Marits favorittbunader!

HURRA: Kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra i bunad fra Asker, kronprinsesse Mette-Marit i bunad fra Rogaland og prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby i bunader fra Vest-Agder. Hunden Milly Kakao hilser også på barnetoget utenfor Skaugum 1 Foto: NTB scanpix
HURRA: Kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra i bunad fra Asker, kronprinsesse Mette-Marit i bunad fra Rogaland og prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby i bunader fra Vest-Agder. Hunden Milly Kakao hilser også på barnetoget utenfor Skaugum 1 Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se bilder av kronprinsesse Mette-Marits favorittbunader nederst i artikkelen!

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit får mye oppmerksomhet for sine mange eksklusive designerklær, men hun har også et rikholdig utvalg av folkedrakter. Kronprinsessen elsker å gå med bunad og festdrakter, og i år fulgte hele hennes familie hennes eksempel da de møtte barnetoget utenfor sin bolig på Skaugum.


Kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra var kledd i Asker-bunad, kronprinsesse Mette-Marit i Rogalands-bunad, mens prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby hadde bunader fra Vest-Agder.

Etter hva Se og Hør vet har kronprinsessen hele sju ulike bunader å velge mellom. Den som ligger hennes hjerte nærmest er nok Rogalandsbunaden, som hun fikk allerede til sin konfirmasjon. Denne har hun brukt ved en rekke anledninger, senest i sønnen Marius' konfirmasjon i september i fjor. Forskjellen fra da hun sto konfirmant er at hun i voksen alder har byttet ut et billig silkebånd med sølvspenne i livet med et flott sølvbelte.

Mette-Marit har også bunad fra Vest-Agder, Asker og Hardanger, i tillegg har hun en jubileumsdrakt som ble designet i forbindelse med Oslos 1000-årsjubileum, en såkalt fantasidrakt samt en festdrakt fra Laudal i Vest-Agder.

Les også: Mette-Marit smykker seg med norsk design


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer