Mette-Marit møter Clinton på nytt

Når Bill Clinton skal diskutere sine hjertesaker, strømmer berømtheter og kongelige til New York. Med på laget er også Norges kronprinsesse.

MØTES IGJEN: Kronprinsesse Mette-Marit skal delta på Clinton Global Initiative Annual Meeting i New York senere denne måneden.  Foto: NTB scanpix
MØTES IGJEN: Kronprinsesse Mette-Marit skal delta på Clinton Global Initiative Annual Meeting i New York senere denne måneden. Foto: NTB scanpix Vis mer
SEOGHØR.NO: Bill Clinton inviterer nok en gang til konferansen Clinton Global Initiative Annual Meeting, og i år som i fjor skal også vår egen kronprinsesse Mette-Marit delta, der hun vil følge opp sitt arbeid innen global helse.

Etter at Bill Clinton gikk av som president i USA har han brukt all sin tid på å bekjempe AIDS, fattigdom og global oppvarming. Clinton Global Initiative (CGI) ble opprettet i 2005, og jobber med å samle verdens ledere til å finne løsninger på klodens mest påtrengende problemer.

Med eks-presidentens enorme nettverk, er det åpenbart en smal sak å samle toppledere fra hele verden. Talelisten i år er lang, og Mette-Marit får anledning til å høre på blant annet U2-stjernen Bono, president Barack Obama og Jordans dronning Rania står oppført.

Mette-Marit og Clinton har begge kampen mot AIDS, som en av sine hjertesaker - og har møttes ved flere anledninger tidligere. Senest i februar år var eks-presidenten i audiens hos kronprinsparet på Slottet.

- De er et fantastisk par som gjør en flott jobb for landet sitt, og et enormt arbeid for verden, sa en begeistret Clinton til NTB etter audiensen og fortsatte:
 
- De to har deltatt på konferansen Clinton Global Initiative flere ganger, og de bryr seg virkelig om hvordan Norge forholder seg til resten av verden og hvordan vi skal bygge en framtid sammen.

Ifølge kongehusets nettsider skal kronprinsessen være i New York i perioden 22. til 26. september, hvor hun i tillegg til Clinton Global Initiative skal delta på Social Good Summit.

I fjor hadde hun med seg sønnen Marius på åpningen av CGI, men det vites ikke om han eller noen andre i familien blir med denne gangen.

LES OGSÅ: Feiret 40-årsdagen i gummistøvler