ROJALT MØTE: Kronprinsesse Mette-Marit kunne ikke la være å stoppe opp da hun så denne hunden på sin vei til Fontenehuset på Tøyen i Oslo.  Foto: NTB Scanpix
ROJALT MØTE: Kronprinsesse Mette-Marit kunne ikke la være å stoppe opp da hun så denne hunden på sin vei til Fontenehuset på Tøyen i Oslo. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mette-Marit lot ordføreren vente

Sjarmert av menneskets beste venn.

SEOGHØR.NO:  Det sies at hunden er menneskets beste venn, noe kronprinsesse Mette-Marit garantert er enig i. Da hun torsdag besøkte Fontenehuset Oslo Øst, måtte både Oslos ordfører Fabian Stang og eskorten stoppe opp for å vente på kronprinsessen. Hun så plutselig en hund!

Border Collien stilte seg nok ganske uforstående til møtet med den kongelige beundrerinnen, men hundeeieren fikk seg nok en overraskelse da hun så hvem som stoppet opp for å klappe hunden hennes!

Kronprinsfamilien har selv hunden Milly Kakao, og kronprinsessen var sammen med barna pådriver for at de skulle skaffe seg hund. 

- Det jeg blir mest glad av er å være med barna mine, men jeg blir også glad av å gå tur med hunden min, uttalte Mette-Marit da hun besøkte Keyserløkka barnehage i 2012 og snakket om hverdagslykke.

 
Etter endt kosestund med sin nye hundevenn, fortsatte kronprinsessen opp til den ventende velkomstkomiteen på Fontenehuset Oslo Øst på Tøyen. Mette-Marit var invitert for kaste glans over åpningen av deres nye lokaler.

Fontenehuset er et klubbhus for mennesker med psykiske helseplager. Huset drives som en klubb, og det er klubbens medlemmer som gjør den levende. Medlemmene utfører daglige arbeidsoppgaver tilknyttet drift av huset – som matlaging, regnskapsføring, praktisk håndverk, skrivevirksomhet til internavisen - og alt som for øvrig trengs for å drifte klubben. 
 
Kronprinsessen har et stort engasjement for psykisk helse, og har besøkt Fontenehus ved flere anledninger. Hun er også beskytter for Rådet for Psykisk helse.

- Dette et utrolig viktig tiltak som jeg har støttet i mange år. Jeg har hatt en veldig flott samtale med noen av medlemmene her, som forteller om Fontehusets betyding i deres liv. Jeg tror det at vi har et til slik Fontenehus her i Oslo, gjør byen til et bedre sted å bo, sa kronprinsessen til Se og Hør.

I sin åpningstale snakket også kronprinsessen om hvordan reglene Fontehuset praktiserer, kunne vært nyttig andre steder i samfunnet:


- Da jeg besøkte huset på Hønefoss, lærte jeg om samspillsreglene deres. De var: Jeg vil akseptere andres dagsform. Jeg vil være inkluderende. Jeg vil bidra til trivsel og respekt. Disse skulle vært slått opp på alle arbeidsplasser og andre steder der mennesker er samlet. Da hadde vi kanskje fått et varmere og rausere samfunn – et samfunn jeg tror vi alle ønsker oss.
 
Les også: - Jeg var utrolig heldig som traff verdens skjønneste mann