Mette-Marit knuste Haakon

Kronprinsessa vaksinerte fisk på løpende bånd.

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er akkurat nå på fylkestur til Nordland, og i i flere av kommunene står naturlig nok fisk på menyen - på flere måter.

Mette-Marit og Haakon har så langt hatt et variert program, blant annet har de plukket søppel.

Da kronprinsparet tirsdag kom til Mørsvikbotn i Sørfold kommune, ble de tatt godt imot av ordfører Lars Kristian Evjenth. Han fulgte Mette-Marit og Haakon til fiskeoppdrettsbedriften Smolten AS, som produserer ørret i et av verdens mest moderne settefiskanlegg.

Før ørreten kan slippes ut i det fri må den vaksineres for blant annet å hindre spredning av sykdom, og her fikk Mette-Marit virkelig vist sine gamle kunnskaper.

Først fikk kronprinsessen æren av å fange noen fisk i en enorm fisketank ved hjelp av en lang håv. Deretter ble fisken bedøvd - før kronprinsparet vaksinerte en og en fisk ved hjelp av en maskinell sprøyte.

Dreven dame

Det er ikke første gang Haakon og Mette-Marit vaksinerer fisk, da de i vår dro på offisielt besøk til Vietnam avsluttet de jubelferden i aftensol ved en sideelv i Mekong-deltaet, hvor de hjalp den norske bedriften «Pharmaq» med å vaksinere hundrevis av fisk.

Den gangen uttalte Mette-Marit at hun følte hun drepte flere enn hun klarte å vaksinere.

GODT GREP: Mette-Marit har vaksinert fisk tidligere også. Foto: Stella Pictures
GODT GREP: Mette-Marit har vaksinert fisk tidligere også. Foto: Stella Pictures Vis mer

Under besøket i Sørfold så det imidlertid ut til at både Haakon og Mette-Marit hadde dreisen på vaksineringa, men på pressemøtet etterpå ble det kommentert at Mette-Marit var kjappere enn ektemannen Haakon.

Da kronprinsen fikk høre den kommentaren smilte han bare bredt før han utbrøt:

- Den virkelighetsoppfatningen deler jeg ikke!

LES OGSÅ: Sjekk prins Harrys sexy kropp