ÅPNER KONFERANSE: Mette-Marit og Fabian Stang åpner nå en konferanse med fokus på vold mot kvinner og barn. Foto: Caroline Vagle
ÅPNER KONFERANSE: Mette-Marit og Fabian Stang åpner nå en konferanse med fokus på vold mot kvinner og barn. Foto: Caroline VagleVis mer

Mette-Marit klemte til

Kronprinsessen og Oslo-ordfører Fabian Stang stortrives i hverandres selskap.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit startet mandagen med et svært alvorlig tema på agendaen, da hun åpnet konferansen "Barn og kvinners rett til trygghet og ikke voldelig liv" på Politihøgskolen i Oslo.

Konferansen er et samarbeidsprosjekt mellom «For Kvinners Helse og Trygghet 1,6 Norge» og Politihøgskolen, hvor fokus er rettet mot vold mot kvinner og barn.

Konferansen vil belyse temaer som beredskapen og forebyggingen av voldelige angrep, kulturspesifikk og æresrelatert vold - og hvordan politiet arbeider effektivt og kunnskapsbasert med slike former for kriminalitet.

Mette-Marit var på plass på Politihøyskolen litt før 09.30 i dag, og ble tatt imot av sin gode venn, ordfører Fabian Stang. Gjensynsgleden var stor, og det var både kyss, klem og litt snakk før kronprinsessen gikk til inngangen.

Her ble hun ønsket velkommen av rektor ved Politihøyskolen, Håkon Skulstad.

Kronprinsessen skal åpne konferansen, og det vil også bli velvalgte ord fra Solveig Melbye, barneombuf Anne Lindboe og statsminister Erna Solberg.

Klokka 10 skal forsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen innlede om vold og trusler mot skoler, både i lokalt og globalt perspektiv.

Sosialantropolog Erika Fatland skal også snakke om hva som er skjedd etter skolemassaskren i Beslan og voldelige angrep på skoler i Europa og USA.

Mette-Marit ankom i en miljøvennlig Lexus - med registreringsnummer A8.

Saken fortsetter under bildet.

MED ORDFØRER: Fabian Stang møtte Mette-Marit ved bilen. Foto: Caroline Vagle
MED ORDFØRER: Fabian Stang møtte Mette-Marit ved bilen. Foto: Caroline Vagle Vis mer

Etter at kronprinsessen er ferdig på konferansen, går turen videre til Rommen Skole. Da står nok et viktig tema for tur, nemlig miljø. Her skal Mette-Marit delta på miljøambassadør-foredraget Generasjon Grønn, og deretter samtale med miljøambassadørene og elever ved skolen.

LES OGSÅ: Estelle overskygget kongen