GØYAL START PÅ DAGEN: Else Kåss Furuseth byr som vanlig på seg selv, noe kronprinsesse Mette-Marit åpenbart har sansen for. Foto: Instagram / NTB scanpix
GØYAL START PÅ DAGEN: Else Kåss Furuseth byr som vanlig på seg selv, noe kronprinsesse Mette-Marit åpenbart har sansen for. Foto: Instagram / NTB scanpix Vis mer

Mette-Marit jubler etter Elses klitoris-show

- Kjære Else, du er min superhelt!

(Seoghør.no): I dag arrangerer Sex og samfunn, senter for seksuell og reproduktiv helse, «Skamløsdagen», på Riksscenen i Oslo i forbindelse med verdens seksuelle helsedag.

Det er komiker Else Kåss Furuseth (37) som er konferansier, og i kjent stil byr hun på seg selv med humoristiske innslag under konferansen.

Mandag morgen delte hun et bilde av seg selv fra scenen, utkledd som en klitoris. På bildet har hun ringet rundt en helt spesiell person fra publikum, nemlig selveste kronprinsesse Mette-Marit (44).

«Du veit det er mandag når du må spille klitoris foran kronprinsessen», skriver hun til bildet.

Saken fortsetter under bildet.

- Skapte mye latter

Elses show falt tydelig i smak hos kronprinsessen. Like etter delte også hun et innlegg på sin Instagram-profil, der hun skryter av komikeren.

«Kjære, Else. Du er min superhelt! Du kan stalke meg når du vil. Og vi andre kan begynne dagen med å tenke på hva som gjør oss sårbare. Heia skamløsdagen2017», skriver hun til et bilde av Else Kåss Furuseth på scenen.

Saken fortsetter nedenfor.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle, var også på plass i salen på Riksscenen i Oslo mandag morgen. Hun forteller at det var god stemning blant publikum.

- Else Kåss Furuset skapte mye latter da hun kom ut i klitoriskostymet. Hun fortalte blant annet at faren hadde sagt at hun ikke måtte snakke for mye om klitoris med kongelige i salen, men at hun allerede hadde gjort det. Hun påsto også at hun hadde tilbudt kronprinsessen å låne kostymet, men at hun takket pent nei, sier hun og fortsetter:

- I kjent stil balanserte komikeren mellom humor og alvor på beste vis, og det var tydelig at det falt i smak også hos den kongelige tilhøreren. På Elses Instagrampost, har kronprinsessen svart med at det var den beste mandagen på lenge.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ FØRSTE RAD: Kronprinsesse Mette-Marit er til stede på heldagskonferansen om skam og seksualitet på Riksscenen i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ FØRSTE RAD: Kronprinsesse Mette-Marit er til stede på heldagskonferansen om skam og seksualitet på Riksscenen i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Åpen om skam

Målet med «Skamløsdagen» er å synliggjøre og snakke om de ulike formene for skam som bidrar til å forme mange menneskers liv.

Forrige uke forklarte Sara Rydland Nærum i Sex og samfunn overfor Seoghør.no at de mener det er viktig for dem at flere har mot til å leve livene sine fri fra skam og at de som får til det opplever å få støtte.

- Noen mennesker tør å være åpne om temaer som andre skammer seg over. Det kan være at man ikke har en kropp som ser ut som kroppsidealet, har en annen kjønnsidentitet enn det biologiske kjønnet man er født med, at man har tatt abort eller opplevd mange spontanaborter, eller at man har opplevd overgrep, for å nevne noe, sa hun.

Mens Else Kåss var konferansier for dagen, er hun også med i juryen for å dele ut «skamløsprisen», sammen med blant andre blogger Sophie Elise Isachsen (22), artist Nils Bech (36) og daglig leder i Sex og samfunn, Maria Røsok.

Fra 4-stjerners middag på TVNorge. Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Derfor var Diana dronningen av mote