Mette-Marit i flydrama etter bryllupet

- Kronprinsessen så rystet ut, sier kilde til Seoghør.no.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på vei ut fra det kongelige bryllupet til arvestorhertug Guillaume av Luxembourg og grevinne Stéphanie de Lannoy ved Notre Dame-katedralen i Luxembourg lørdag formiddag. Det ble også drama da kronprinsesse Foto: NTB scanpix
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på vei ut fra det kongelige bryllupet til arvestorhertug Guillaume av Luxembourg og grevinne Stéphanie de Lannoy ved Notre Dame-katedralen i Luxembourg lørdag formiddag. Det ble også drama da kronprinsesse Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (39) var på vei hjem fra bryllupet i Luxembourg og satt i cockpit på Luxairs flight LH 6877 til München 17.40 lørdag da dramaet oppstod. Pilotene om bord i det lille propellflyet møtte tykk tåke da det skulle inn for landing i München.

- Landingen var veldig vanskelig på grunn av kraftig tåke. Flyet slo ned i bakken ekstremt hardt, det var et utrolig høyt smell da vi landet. Mette-Marit så rystet ut etter landingen – og resten av passasjerene opplevde det hele som dramatisk, forteller en flypassasjer til Seoghør.no.

- Dette har jeg ingen informasjon om, sier Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen til Seoghør.no.

Kong Harald (75) og dronning Sonja (75) var også med flyet. Se og Hør fløy med Kronprins Haakon (39), kronprinsesse Mary (40) og kronprins Frederik (44) søndag. 

Dette er andre gang i år Mette-Marit er involvert i et flydrama. På vei hjem fra Marys 40-årsdag i februar satt Mette-Marit mellom pilotene i cockpit da SAS-flyets motor havarerte. Da var flyet allerede oppe i over 200 kilometer i timen og et par sekunder fra å ta av…

Flyskrekk.
Det er velkjent at kronprinsessen har kjempet mot flyskrekk i mange år. Angsten for de store høyder i flymaskinen er noe hun aldri har ønsket å skjule. Hun har vært åpen om det siden hun entret offentligheten.

– Jeg liker ikke å fly, fortalte kronprinsessen i forbindelse med en tur til Tromsø i 2002.


Hun hadde ønske om at hennes egen åpenhet kunne bidra til å gjøre det enklere for andre i samme situasjon.

Mette-Marits angst for å fly ble etter hvert så hemmende at hun valgte å oppsøke profesjonell hjelp. Hun har blant annet vært elev på et mestringskurs i regi av det gamle flyselskapet Braathens. Der fikk hun hjelp til å takle angsten gjennom omfattende undervisning i både teori og gjennom praktiske øvelser. Hun har også søkt støtte hos sin bror Espen Høiby, som er flykaptein.

SE HØYDEPUNKTER FRA BRYLLUPET I SEOGHØR.NO WEEKEND HER

Tar toget.
Kronprinsessen har tidligere også fått profesjonell hjelp fra psykologer for å få bukt med flyskrekken. En av dem er Øivind Ekeberg, som er professor i biopsykososial atferdsforskning ved Universitetet i Oslo.

Opp gjennom årene har Mette-Marit har ved flere anledninger tatt lange omveier med bil og tog når flyskrekken har vært gjeldende. Da kronprinsesse Victoria giftet seg i 2010, tok hele den norske kongefamilien fly til Stockholm – bortsett fra Mette-Marit, som valgte å sitte seks timer på toget.

Mette-Marit fikk også et tilbakefall av flyskrekk etter prinsebryllupet i Nederland i 2001. Resultatet var at Haakon, livvaktene og Mette-Marit måtte kjøre leiebil hele den lange veien til Norge. Mette-Marit valgte også tog som framkomstmiddel da de besøkte Krakow i Polen i 2005.

Les alt kjolene, festen og vielsen fra det kongelige bryllupet i Luxembourg i tirsdagens utgave av Se og Hør.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Brudekjolen har 80.000 krystaller   

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer