HEDERSGJEST: Kronprinsesse Mette-Marit mottar pris under amfar-gallaen der superstjerner som Sarah Jessica Parker og Jennifer Lopez vil være tilstede.  Foto: All Over Press/Fame Flynet
HEDERSGJEST: Kronprinsesse Mette-Marit mottar pris under amfar-gallaen der superstjerner som Sarah Jessica Parker og Jennifer Lopez vil være tilstede. Foto: All Over Press/Fame FlynetVis mer

Mette-Marit hylles av superstjernene

Sarah Jessica Parker, Robert de Niro og Jennifer Lopez kommer til amfAR-gallaen der den norske kronprinsessen er hedersgjest.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit drar i helga til New York, hvor hun mandag skal tale på en FN-konferanse om miljø og utvikling sammen med FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Tirsdag kveld er vår egen Mette-Marit hedersgjest på den stjernespekkede amfAR-gallaen i New York, der hun skal motta den gjeve prisen «The amfAR Award of Inspiration».

Kronprinsesse Mette-Marit kommer til å bli hyllet av en rekke amerikanske superstjerner for sin innsats i arbeidet mot hiv og aids. På den store veldedighetsmiddagen i palmehagen på Hotel Plaza skal storheter som Sarah Jessica Parker, Robert de Niro og Jennifer Lopez være tilstede.

SJP er kveldens prisutdeler, og Jennifer Lopez fikk hedersprisen i fjor. Kronprinsessen er med andre ord i svært godt selskap!

LATTER FORLENGER LIVET: Will og Grace-stjernen Debra Messing og Mette-Marit under en tidligere prisutdeling i Washingtion D.C.

Ref: SPL420839  250712  
Picture by: Splash News

Splash News and Pictures
Los Angeles:	310-821-2666
New York:	212-619-2666
London:	870-934-2666
photodesk@splashnews.com
 Foto: Splash News/ All Over Press
LATTER FORLENGER LIVET: Will og Grace-stjernen Debra Messing og Mette-Marit under en tidligere prisutdeling i Washingtion D.C. Ref: SPL420839 250712 Picture by: Splash News Splash News and Pictures Los Angeles: 310-821-2666 New York: 212-619-2666 London: 870-934-2666 photodesk@splashnews.com Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

Sharon Stone gråt

Den amerikanske amfAR-organisasjonen ble grunnlagt på 80-tallet av blant andre Elizabeth Taylor, og samler hvert år inn store summer til hiv- og aidsforskning. amfAR er kjent for å få en rekke skuespillere og superstjerner til å møte opp på arrangementene rundt om i verden. Mest kjent er kanskje den store amfAR-festen som hvert år avholdes under filmfestivalen i Cannes. I år satte de ny rekord - og samlet inn utrolige 200 millioner på en kveld. Sharon Stone brast ut i gråt av glede...

Det storslåtte arrangementet i New York skal også samle inn penger til forskning, og det er slettes ikke «billig» å få plass, ettersom billettprisen starter på 6.000 kroner for den aller dårligste og ender på 60.000 kroner for den beste. Jo nærmere stjernene og Mette-Marit man sitter, jo dypere må man grave i lommeboken.

Det er også mulig å sette av et helt bord til seg selv og sitt følge. Her starter det billigste bordet på 60.000 kroner, mens det dyreste koster 900.000 kroner. Eller mer, ifølge prislisten...

VENNINNER: Kronprinsesse Mette-Marit og Hollywoodstjernen Goldie Hawn er begge engasjert i hiv- og aids. Her fra Davos tidligere i år. Foto: imago/Mandoga Media/ All Over Press
VENNINNER: Kronprinsesse Mette-Marit og Hollywoodstjernen Goldie Hawn er begge engasjert i hiv- og aids. Her fra Davos tidligere i år. Foto: imago/Mandoga Media/ All Over Press Vis mer

Under arrangementet vil det også bli avholdt et moteshow med herremote, og arrangementet avsluttes med en veldedighetsauksjon hvor dyre luksusvarer får nye eiere.

Her kan man vanligvis by på alt fra et kyss fra George Clooney til tur i verdensrommet med Leonardo DiCaprio. Ofte byr stjernene selv, og det er ikke utenkelig at kronprinsesse Mette-Marit også vil by på en spennende opplevelse eller to.

Den svenske supermegleren Fredrik Eklund kommer også til å være på plass under middagen. Han åpnet nylig kontorer i Parkveien, og er nærmeste nabo til Slottet.

Det er imidlertid ikke første gang Mette-Marit blir hedret med en hederspris for sin innsats. I 2012 fløy hun til Berlin for å motta Ein herz fur Kinder-prisen like før jul. Showet ble direktesendt på TV, og mange millioner tyskere satt benket foran TV-skjermen da Mette-Marit skred inn på scenen i sin snøhvite aftenkjole.

Saken fortsetter under bildet.

HJERTEROM: Mette-Marit ankommer Ein herz für Kinder-utdelingen i Berlin. Foto: Kursi / Splash News/ All Over Press
HJERTEROM: Mette-Marit ankommer Ein herz für Kinder-utdelingen i Berlin. Foto: Kursi / Splash News/ All Over Press Vis mer

Det er selvsagt knyttet stor spenning til hva kronprinsesse Mette-Marit kommer til å ha på seg under gallamiddagen. Uansett kommer hun nok til å stråle som en ekte stjerne!

LES OGSÅ: Endelig hjemme i Sverige