TIL LEGEN: Kronprinsesse Mette-Marit kom søndag til Kiev i Ukraina, men et fall i en trapp har utsatt programmet.  Foto: SCANPIX
TIL LEGEN: Kronprinsesse Mette-Marit kom søndag til Kiev i Ukraina, men et fall i en trapp har utsatt programmet. Foto: SCANPIXVis mer

Mette-Marit har hjernerystelse

Nedtrykt kronprinsesse må utsette Ukraina-programmet på ubestemt tid...

SEHER.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (35) må utsette sitt planlagte program i Ukraina mandag.

Utsettelsen kom etter at Mette-Marit falt i en trapp i det hun ankom til et privat møte med organisasjonen All Ukrainian Network. Ifølge Slottet slo kronprinsessen hodet i fallet, og det ble bestemt at hun måtte til lege for nærmere undersøkelse og en scanning.
Det var lenge håp om at kronprinsessen kunne være tilbake i vigør fra lunsj av, men klokken 12 norsk tid kom en ny beskjed.

Mette-Marit har pådratt seg en lettere hjernerystelse, og vil etter legens anbefaling ta det med ro i to dager. Hun kan muligens gjennomta programmet i Ukraina fra onsdag.

Det opplyser Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne, som er på plass i Kiev.

Kronprinsessen meddeler gjennom sine folk at hun er svært lei seg, for hun har jobbet lenge med å forberede dette besøket ogh hun har gledet seg til det.
Mette-Marit er nå tilbake på suiten sin hvor hun hviler ut.

Mette-Marit er i Ukraina som spesialutsending for FN-organisasjonen UNAIDS. Formålet med besøket er ifølge Slottet å løfte fram hiv-positive og deres livssituasjon, og samtidig vise sin støtte til AIDS-arbeidet i landet. 

Sammen med UNAIDS-direktør Dr. Peter Piot skal Mette-Marit ha møter med myndighetspersoner, frivillige organisasjoner og sårbare grupper - samt avlegge feltbesøk ved lokale hjelpeprosjekter.

Besøket i Ukraina har vært planlagt i nærmere to år, og ble utsatt i 2007 på grunn av uroligheter.

Har du et tips om de kongelige? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Her snubler Mette-Marit