I JORDAN: Her besøker Angelina Jolie den samme flyktningeleiren. Foto: All Over Press
I JORDAN: Her besøker Angelina Jolie den samme flyktningeleiren. Foto: All Over Press Vis mer

Mette-Marit gjorde som Angelina

Kronprinsessen følger i Hollywoodstjernens fotspor.

Publisert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit (41) besøker denne uken Jordan, hvor hun sammen med ektemannen Haakon (41) blant annet har gjestet flyktningeleiren Zaatari.

I leiren har mer enn 80.000 flyktninger fra det krigsherjede nabolandet Syria har søkt tilflukt.

Mette-Marit og Haakon er til stede for å se hvordan norske hjelpeorganisasjoner arbeider. Men det er imidlertid ikke bare Mette-Marit som er opptatt av forholdene til flyktningene.

Også Hollywoodstjernen Angelina Jolie (39) har besøkt den samme flyktningeleiren og møtt mange av de tragiske skjebnene.

ENGASJERT: Møtet med flyktningebarna i Zaatari gjorde sterkt inntrykk på Angelina Jolie. Foto: All Over Press
ENGASJERT: Møtet med flyktningebarna i Zaatari gjorde sterkt inntrykk på Angelina Jolie. Foto: All Over Press Vis mer

Fjernet begge brystene

Angelina Jolie gjennomgikk i fjor en personlig krise, hvor hun blant annet fjernet to bryst for å forhindre en eventuell framtidig brystkreft.

Den engasjerte skuespillerinnen lot imidlertid ikke sine humanitære forpliktelser på hylla av den grunn, bare to uker etter operasjonen var hun på plass i Zaatari for å snakke med barn og unge.

Angelina ble for to uker siden hedret av dronning Elizabeth og slått til ridder for hennes humanitære innsats.

- Dette betyr mye for meg, sa Jolie etter å ha mottatt ordenen.

Angelina fikk hedersbevisningen for sin kamp mot seksuelle overgrep i krigssoner og sine tjenester for britisk utenrikspolitikk. Jolie er også en spesialutsending for FNs høykommisær for flyktninger.

Se Mette-Marit besøke en flyktningefamilie her:Onsdag besøkte kronprinsparet en syrisk flyktningfamilie i Amman, og flere fotografer hadde samlet seg rundt de kongelige for å få tatt noen bilder.

Senere på dagen skal de besøke et flyktningemottak i hovedstaden.

TØFFE FORHOLD: Flyktningeleiren Zaatari ligger 8 kilometer fra grensa til Syra, og huser 80.000 flyktninger. Foto: All Over Press
TØFFE FORHOLD: Flyktningeleiren Zaatari ligger 8 kilometer fra grensa til Syra, og huser 80.000 flyktninger. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Mary møtte norsk homotopp

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer