BESØKER TRONDHEIM: Kronprinsese Mette-Marit og kronprins Haakon er i Trondheim i forbindelse med Signingsjubileet. Kronprinsparet skal også delta på fest i Bergen, Stavvanger og Kristiansand. Her fra Slottsparken tidligere i uka. Foto: NTB scanpix
BESØKER TRONDHEIM: Kronprinsese Mette-Marit og kronprins Haakon er i Trondheim i forbindelse med Signingsjubileet. Kronprinsparet skal også delta på fest i Bergen, Stavvanger og Kristiansand. Her fra Slottsparken tidligere i uka. Foto: NTB scanpixVis mer

Mette-Marit fløy med bombehunder

Politiet tar ingen sjanser i forbindelse med Signingsjubileet.

SEOGHØR.NO: Torsdag er det 25 år siden kong Harald (79) og dronning Sonja (78) ble signet i Nidarosdomen, og hele kongefamilien vil være på plass under morgensdagens store jubileumsgudstjeneste i Trondheim.

Men allerede i dag får Trondheims innbyggere de første glimtene av de kongelige. I ettermiddag vil også kronprinsesse Mette-Marit (42) og kronprins Haakon (42) være gjester i Nidarosdomen i forbindelse med åpningen av møtet i Kirkenes Verdensråds Sentralkomite.

Full fest landet rundt

Kong Harald og dronning Sonja startet feiringen med folkefest og hageselskaper i Tromsø og Bodø forrige helg, og har siden seilt lang kysten med kongeskipet «Norge». 

Dronning Sonja har også gjort strandhugg og sørget for å strekke på beina på land i den flotte naturen langs kysten.

Saken fortsetter under bildet.

BODØ: Dronning Sonja og kong Harald ble hyllet av Bodøværingene. Sonja med sydvest og gul tursekk. Foto: NTB scanpix
BODØ: Dronning Sonja og kong Harald ble hyllet av Bodøværingene. Sonja med sydvest og gul tursekk. Foto: NTB scanpix Vis mer

Samtidig som kongeskipet «Norge» kom til Trondheim satte kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit seg på flyet til Trondheim fra Oslo. Etter nærmere 20 minutters venting kunne flyet endelig lette - med en helt spesiell last i lasterommet.

I tillegg til Norges kronprinspar og deres følge fremst i flyet var også den såkalte «bombegruppa» fra Oslo med. Og lasterommet var fylt med levende last!

Finkjemmer områder

Mens de kongelige ventet inne i flyet ble nemlig flere bombehunder lastet ombord i underetasjen. Bombehundene skal benyttes i forbindelse med signingsjubileet.

Under store tilstelninger hvor kongefamilien er på plass, er det vanlig at politiets bombehunder finkjemmer området før de kongelige gjestene ankommer. Dette skjer også i signingsbyen Trondheim.

Saken fortsetter under bildet.

BOMBEHUNDER: Politiets firbeinte venner i aksjon før et kongelig besøket til til Nordre Aker bydel i Oslo en 17. mai. Foto: NTB scanpix
BOMBEHUNDER: Politiets firbeinte venner i aksjon før et kongelig besøket til til Nordre Aker bydel i Oslo en 17. mai. Foto: NTB scanpix Vis mer

Torsdag ankommer kongefamilien folkefesten i Ravnkloa i Trondheim klokken ti. Der vil det bli arrangert folkefest for byens innbyggere. Folkefesten vil vare en time, før de kongelige returnerer til kongeskipet for å skifte klær.

Klokken elleve starter jubileumsgudstjenesten i Nidarosdomen, og de kongelige vil ankomme via den flotte Vestfronten.

Onsdag ettermiddag meldte Kongehuset på sin Facebook-side at kongeparet har ankommet Trondheim. På bildet kan man se dronning Sonja ved rekka.

Saken fortsetter nedenfor.

Hagefest i Stifstgårdsparken

Klokken 15 vil de kongelige bli kjørt til Stiftsgården. Her vil hele kongefamilien, inkludert kronprins Haakon og prinsesse Märthas barn, samt prinsesse Astrid, ta plass på den kjente trappa og la seg avfotografere sammen.

Deretter går familien inn på hagefesten i Stiftsgårdsparken. Sist gang et slikt bilde ble tatt var under prinsesse Märtha og Ari Behns bryllup. De to giftet seg i Trondheim 24. mai 2002.

Saken fortsetter under bildet.

HAGEPARTY: I Tromsø fikk kongeparet høre androgyne Stian Skogstad Andreassen (18) fremførte en låt av Beyoncé. Etterpå fikk Stian møte Sonja. Foto: Aftenposten
HAGEPARTY: I Tromsø fikk kongeparet høre androgyne Stian Skogstad Andreassen (18) fremførte en låt av Beyoncé. Etterpå fikk Stian møte Sonja. Foto: Aftenposten Vis mer

Kongefamiliens livvakter vil også selvsagt være på plass i Trondheim - og det vil også politiets bombehunder.

De spesialtrente hundene vil sammen med lokalt politi og livvakter sørge for at Trondheim vil være en sikker by under hele signingsjubileet.

Kong Harald og dronning Sonja har gitt klart uttrykk for at de ønsker en folkelig feiring, og de vil også møte så mange innbyggere som mulig under sin reise gjennom landet.

LES OGSÅ: Prinsesse Birgitta droppet barnedåpen - var på Mallorca