SPERRET ØYNENE OPP: Prinsesse Ingrid Alexandra skal ha blitt spesielt begeistret over å se skatten. Foto: NTB scanpix
SPERRET ØYNENE OPP: Prinsesse Ingrid Alexandra skal ha blitt spesielt begeistret over å se skatten. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mette-Marit fikk gull

Kronprinsparet fikk en del av Rundeskatten.

Publisert
SEOGHØR.NO: Under sitt besøk på Vestlandet mottok Kronprinsparet en helt spesiell gave fra den kjente Rundeskatten.

Det nederlandske frakteskipet Akerendam forliste uten for fugleøya i 1725. Skatten ble oppdaget av tre sportsdykkere i 1972.

Funnet er et av de største skattefunnene i Europa, og verdien ble anslått til rundt 40 millioner for 40 år siden.

57.000 mynter ble hentet opp, hvor av 6624 var i rent gull og resten i sølv. Kronprinsparet mottok to flotte mynter - én i sølv og én i gull.

For Ingrid Alexandra var det ekstra stas, den lille prinsessen sperret øynene opp og studerte skatten grundig. Etter at Kronprinsparet har inntatt lunsj med 70 lokale gjester, går ferden videre med Kongeskipet til Haram kommune.

Her skal Kronprinsparet besøke Rolls Royce i Brattvåg og deretter blir det vandring i den kjente «Miljøgata».

Her skal Kronprinsparet blant annet bli servert afrikansk kaffe og møte en 98 år gammel krigsveteran, som tidligere har hilst på kong Haakon og kong Olav.

Mette-Marit skal her holde sin andre tale for dagen, før Kronprinsparet inviterer til mottagelse på Kongeskipet for rundt 70 lokale gjester.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Fylkesdebut på mammas fang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer